Р

Рейтинг дурниць нової влади: здача урану, переговори з МВФ, Аделаджа і ще багато цікавого...

Сьогодні, підводячи підсумки двомісячного президентства Януковича, ми навіть не говоримо про газові домовленості і фактичну здачу Криму, ми просто перераховуємо дурниці, які за цей час були вчинені новою владою. Йдеться не просто про нерозумні ріщення - ми кажемо про дурниці, які б'ють по самій владі. А оскільки всі її неадекватні кроки перелічити неможливо, зосередимося тільки на основних.

Над новою владою сміявся: Антон ЗІКОРА

1. Втомилися вже про це писати, але, звичайно, перший і головний прорахунок - призначення Табачника на посаду міністра освіти. Це одна із найважчих бомб, яку влада підкладає під саму себе.

Якщо «регіонали» хотіли внести корекцію в галузі освіти, то міністром можна було б призначити менш одіозну фігуру. При цьому легко було б робити те, що робить Табачник.

Своїм же призначенням «януковичі» тільки активізували протестний електорат: «антиТабачні» акції не cтихають. До чого все це приведе – побачимо, але сподіваємось – до того таки. ))

Дурні речі завжди робляться з ДУЖЕ серйозним виразом обличчя

2. Друга дурість з розряду основних - це підписання документів про вивезення збагаченого урану з України (більш докладно читайте тут).

Опозиція вже заявила про те, що таким чином Янукович задобрює США, домагаючись прихильного ставлення до нової влади. При цьому, звичайно, не береться до уваги те, що задобрювати хижаків краще зі зброєю, ніж без неї. А збагачений уран - саме та речовина, яка дозволяє зробити цю зброю.

В чому дурниця? Уявляєте, що відчуває простий електорат Януковича, коли дізнається, що національні інтереси Америці «здає» не поганий Ющенко, а саме Янукович.

3. Безумовно, дурним було і призначення на посаду президента та його заступника Національної Телекомпанії України тандему Бенкендорф-Арфуш.

Перші ж їх дії призвели до того, що з гаманців українців буде вилучено 200 тисяч гривень. Бо керівництво НТКУ не знало, що кандидатка на «Євробачення-2010» Альоша виконує крадену композицію.

Безумовно, Бенкендорф з Арфушем були призначені на ці посади, щоб корегувати інформаційний простір в інтересах відомої політичної сили.

Сподіваємось, подалі кроки на цьому шляху будуть не менш «професійними».

4. Також серед хітових дурниць - переговори нової влади з купкою міжнародних шахраїв, які гордо іменують себе Міжнародним Валютним фондом. У пресу просочується інформація про те, що Кабмін Азарова домовився про транш в $20-25 млрд до 2012 року.

Заради цих грошей Україна підніме ціну на газ для населення, скоротить пенсії працюючим пенсіонерам на 50%, не буде підвищувати соціальні стандарти.

Як це все вдарить по новій владi, що критикувала своїх попередників за співпрацю з МВФ? Ще гірше буде, коли настане день розплати: кредити, як відомо, треба віддавати, причому з відсотками.

5. Дурниці також здійснюються на рівні окремих міністерств. Наприклад, Мінпромполітики і Мінтрансзв'язку видали нещодавно розпорядження, якими фактично змушують підопічні їм держпідприємства переводити свої грошові потоки в держбанки.

Те, що ці укази порушують кілька норм Конституції і суперечать українському законодавству, ми говорити не будемо. Але експерти вважають, що такий переділ може викликати дестабілізацію банківської системи.

Адже якщо Кабміну вдасться довести до кінця свої починання, у державні банки з приватних будуть переведені близько 100 млрд грн., А це 13,5% від усіх зобов'язань українських банків.

6. Вручення подяки від імені Президента України «за активну участь у президентській кампанії 2010 року» Аделаджі - ще одна волаюча дурість нової влади.

Не знаю, чи грав цього разу нігерійський пастор на боці Януковича (минулого разу він був за «помаранчевих»), швидше за все - так. Але за ним тягнеться такий довгий шлейф темних справ, що кращого антипіару, ніж дякувати йому, і не придумаєш.

7. Дурість N 7: рішення про спільну перевірку підприємств Антимонопольного комітету України (АМКУ) з міліцією. Вважається, що таким чином ці структури зможуть краще захищати антимонопольне законодавство.

До бабці не ходи: на ділі це призведе до того, що завтра з'явиться маса незадоволених бізнесменів. А до кінця свого президентського терміну «регіоналам» може знадобитися їх підтримка. Чи отримають вони її?

На цьому поки що все. Висловлюйте свої версії, кажіть, що є дурницями на ваш погляд.

Тільки робіть все обґрунтовано: дурістю в нас чомусь вважається не те, що може нашкодити країні або людям, а самій владі.

янукович мезозой політика

Знак гривні
Знак гривні