Л

Ляпи Януковича: класичні і некласичні (підбірка янукізмів від Антона Зікори)

Шановні супротивники Януковича, редакція нашого порталу знає, як вам зараз всім важко. Ви постійно скаржитесь на те, що країна вибрала зека, що ваше життя на найближчі п'ять, а то й десять років закінчено. Але у президентстві Віктора Федоровича є свої принади, і головна з них - це його ляпи. Аналітична група ZaUA.org поділяє ляпи Януковича на класичні і некласичні.

Янукізми збирав: Антон ЗІКОРА

До першої групи ми віднесли те, що вже стало історією і анекдотами. До другої - те, що прозвучало не так явно, а тому не перейшло до розряду хітів. Некласичні ляпи потрібно вишукувати в промовах Президента і зберігати для майбутніх поколінь.

На жаль, багато хто не надає належного значення некласичним ляпам, задовольняючись і мусуючи тільки те, що лежить на поверхні. А шкода, адже там трапляються справжні перли - і вони не повинні пропасти.

ин

Спочатку нагадаємо основні ляпи Віктора Федоровича.

У своїй анкеті на виборах президента 2004 року Янукович зробив 10 помилок. Дебют був гучний, створений імідж треба було підтримувати, і Віктор Федорович продовжив сипати перлами.

Ще один перл від Януковича: перевернутий державний прапор

Правда, слід визнати, що багато його помилок пов'язані з аналогіями. У 2007 році на засіданні міжурядової Комісії України і Словаччини він переплутав Словаччину зі Словенією.

Подібну помилку він зробив у січні 2010, виступаючи на мітингу в Балаклії, коли переплутав назву міста, перейменувавши його в Балаклаву. І це майже те саме, що назвати Гулака-Артемовського Гулаком-АртЁмовским.

Зауважимо, Одеса любить Віктора Федоровича, віддаючи йому завжди багато голосів. Він їй відповідає взаємністю.

Напевно, тому тут були здійснені найсмішніші його помилки: Бебеля Янукович назвав Бабелем, Ахматову - Ахметовою. Тому уважно стежимо за наступним візитом Януковича в «південну Пальміру».

Правда, Львову теж пощастило: тут генофонд нації був названий геноцидом.

3У тому ж дусі виявилася помилка Януковича, коли він на відкритті «Донбас-Арени» Павла Безпощадного назвав Павлом Безсмертным. Але віддамо належне: рядки він прочитав майже без затримки.

Визнаємо, сплутати Північну Осетію з Південною нескладно - а якщо ти Янукович, то просто приречений на це. Зате коли Віктор Федорович переплутав Чорногорію з Косово, його поправив прес-секретар Денис Іванеско.

Цікаво, що обидві ці помилки Президент допустив всього в одному інтерв'ю.

Але це, звичайно, все дрібниці в порівнянні з помилкою самого Іванеско, який просив журналістів «Євроньюс» вирізати ляпи.

В результаті всьому світу стало відомо не тільки про ляпи, а й про це прохання, що виставило Януковича в ще більш смішному вигляді.

Комічною була і спроба Герман вигородити свого шефа після того, як він назвав Чехова великим українським поетом.

Ганні Миколаївні довелося вишукувати твір Чехова «Будинок з мезоніном». Вона процитувала з нього кілька рядків і сказала, що більшість Чеховських оповідань - це поезія в прозі. Мама Чехова, Євгенія Морозова, за Герман, виявилася українкою.

Зі всього цього якось виходило, що Чехов і є українським поетом, причому великим - що, до речі, пізніше підтвердив російський політолог Петро Кондауров.

А ми придумали, вірніше переробили старий армійський анекдот: «Пані Герман, а Чехов читав свої твори українською?» «Та що ви за дурниці кажете». «А Янукович каже, що читав». «Читав, але тихо-тихо».

А тепер перейдемо до ляпів, які незаслужено вислизають від уваги більшості.

Ось тут Віктор Федорович в ефірі «Шустер live» відповідає на запитання Мустафи Найєма.

Журналіст запитує у Януковича, звідки у того взявся маєток у Міжгір'ї. Той, зокрема, відповідає: «Этот мой друг Мустафа рассказал о том, как они подходят ко мне творчески. Сами все пишут, сами все придумывают, расследывают (!!!)» «Расследывают» - хіба не прекрасне слово?

Ще в 2006, під час другого прем'єрства Януковича, він тричі на одній прес-конференції вимовив слово «Азебарджан» (замість Азербайджан).

Варто відзначити, всі журналісти тоді написали: «Азербайджан». І тільки я, присутній на заході, написав саме так, як він говорив. А якщо б мене не було, хто б доніс це до людей?

Нещодавно Янукович повідав про те, як у 2004 піднімав народу пенсії: «Мне Заев предлагал поднять на 100%, а я ему - нет, надо в 2 раза!..» З чого можна зробити висновок про те, який поганий Заєв і який хороший Янукович.

Про те, що у нього існують проблеми з математикою, Янукович продовжив доводити на тому ж "Шустер live".

Критикуючи помаранчеву владу, він сказав, що за кілька останніх років Україна піднялася в списку країн по корупції приблизно з 100-го на 150-е місце - у зв'язку з чим корупція у нас зросла у півтора рази.

A oсь тут міцний господарник Янукович говорить про те, що метал треба переробляти «до самой высокой глубины».

«Если говорить о сельском хозяйстве, то мы как минимум не должны торговать зерном, а должны перерабатывать, например, его в мясо или в мясную продукцию» - закінчує він свою думку.

Теж прекрасні фрази, але чому над ними ніхто не сміється?

Тут Янукович начебто нічого особливо не плутає, але все одно смішно. Судячи з того, як він кліпає очима, нічого, крім чотирьох слів - «пора для України жить», він з Франка нічого не знає.

Мені ж сподобався один коментар: «По-любому ему? нужно совмеску с Сявой сделать», - написав хтось. Тобто людина пропонує заспівати українському президентові разом з репером Сявою - суцільним уособленням гопницької естетики.

Думаю, виглядати це будє чудово. Сява - пародійний персонаж, але багато хто сприйняв його серйозно, втім, як і Януковича.

зікора янукович янукізми конфуз

Знак гривні
Знак гривні