Ю

Юридичний спротив: 3,40 грн - і позов проти коаліції (ПРЯМА ДІЯ) ОНОВЛЕНО

Один із варіантів чинити опір незаконній коаліції "тушками" (cтворення якої не підтримують 75,4% українців) - судитися. Як альтеранатива - виходити на мітинг. Третій шлях може бути тільки один - нічого не робити :)

Коаліція, створена "тушками" і з найодізніших представиків Партії Регіонів (особливо "радує" Табачник в освіті), ще раз довела, що Янукович залишився завгаром, а не став президентом.

Навіть безнадійні оптимісти пересвідчилися, що ПР не здатна стратегічно мислити і дбати про довгострокові інтереси країни (а водночас і про власне політичне майбутнє).

"Вони нічого не забули і нічого не навчилися", - казали про французьких Бурбонів, які тимчасово повернулися до влади після падіння Наполеона. Це стосується і регіоналів.

З такою владою цілком можливо, що почнуть зникати опозиційні журналісти (поцікавтеся, хто став новим головою МВС).

Цьому потрібно протидіяти. На сайті "Майдан" народилася ідея юридичного спротиву. Як діяти далі, покаже час, але починати потрібно зараз і не відкладати на потім.

Один із способів протидіяти "тушканчикам" - судитися. "І що це дасть?" - скажете ви. "Якщо цих позовів буде багато, дасть", - відповідають на форумі сайту "Майдан", де й народилася ідея юридичного опору.

"На жаль, громадяни не можуть в адміністративній юрисдикції оскаржувати закон, - пише користувач Sean. - Натомість є ідея нескладної позовної заяви про визнання протиправною дії Президента/гаранта - підписання цього закону. Хто з Вас подасть такого позова?

Для цього треба буде заплатити 3,40, роздрукувати у двох екземплярах, підписати і направити рекомендованим листом до Окружного адмінсуду.

Якщо це буде одна людина, то до лампи. Треба робити хвилю".

Наразі на форумі "Майдану" зголосилося прийднатися до акції з десяток користувачів. Приєднуйтеся і ви.

Текст позову можна скачати тут (клікайте на логотип вордівського файлу).

Знайди час і 3,40 грн, а не плачся.

Колектив ZaUA.org сьогодні вже написав такі заяви.

Фото: УНІАН

Сума державного мита (судового збору) - 3 грн.40 коп, що треба сплачувати за реквізитами:

Рахунок 31411537700007

МФО 820019

Код ЄДРПОУ 26077922

Код бюджетної класифікації 22090100

Одержувач УДК у Печерському районі м. Києва

Банк одержувача – УДК у м.Києві

Символ звітності 537

Призначення платежу: Cудовий збір за розгляд справи в Окружному адмінсуді м.Києва за позовом ...(Ваше прізвище) до Президента України про визнання дії протиправною

Ідент.код платника:.....(Ваш ідентифікаційний номер)

Адреса суду: 01025, Київ, вул.Десятинна 4/6.

Надсилати краще рекомендованим листом з описом вкладення (Вам це обійдеться десь у 15 грн).

суд янукович коаліціада

Знак гривні
Знак гривні