З

Зодіакальний Янукович: рак із пробитим панцирем. Наша відповідь Глобі :)

На тлі дискурсу суспільних фобій, що набирає оберти у зв’язку з перемогою Віктора Януковича, хотілося б погратися в зодіакально-політичні побрехеньки а-ля Павло Глоба. Можливо, не такий страшний чорт (точніше рак), як його малюють.

Астрологічний прогноз нового президента складав: Тарас АНТИПОВИЧ

Отож, Віктор Федорович Янукович народився 9 липня 1950 року під знаком Рака. Його стихія – вода. Яскраво виражений інтроверт. Вразливий, сентиментальний, лякливий, домашній, сімейний. Не схоже? Лише на перший погляд.

Насправді кожен рак – це такий рожевий черв’ячок, навколо якого протягом усього життя наростає міцний панцир.

Звісно, наростити психологічний панцир Вікторові Федоровичу допомогли єнакіївські підворітні та кременчуцька «зона».

Його фізіологічна оболонка видається не менш ґрунтовною – це вже навіть не рак, а цілий лобстер. Однак, якщо вірити астрології, усе воно – лише обладунки. А під ними – ніжне м'ясо креветки.

На символічному рівні панцир Януковича пробило яйце, що влучило в нього 24 вересня 2004 року в Івано-Франківську.

А рак із пробитим панцирем – трагікомічний персонаж.

У кожному разі, наш новий президент – далеко не воїн, і бійцівської хватки у ньому, попри істотні габарити, бракує. Звідси – дезертирство під час дебатів із Тимошенко.

Та й - як стверджує колись близький до Януковича Тарас Чорновіл - «проффесорські» фізичні екзекуції над власною свитою – не більше, ніж побутова міфологія.

Янукович, якому приємніше відсидітися в панцирі, не комфортно почуватиметься в європейських мандрівках

Раку не відмовиш в інтуїції. Він добре відчуває людей, які можуть бути йому корисні, і може на них швидко їздити. Водночас досягнути висот він здатен, лише спираючись на чужу пробивну силу.

І якщо передвиборчі обіцянки Януковича будуть бодай частково реалізовані, в тому буде заслуга свити, а не короля, котрий прагне спокою більше, ніж успіху.

Пропаганда буде віддана на відкуп пані Герман, економіка – товаришу Азарову, і так з усіма іншими сферами державного буття.

Є підстави сумніватися, що обіцянка другої державної мови буде виконана. Свого часу Леонід Кучма, пройшовши з аналогічними гаслами виборчу кампанію, швидко дав задній хід – він побачив, наскільки небезпечне для його іміджу виконання цієї обіцянки.

А Кучма все-таки за зодіаком – лев, цар звірів!

У випадку Януковича задній хід іще більш імовірний. І це буде навіть не відступ від принципів, а фізіологічна потреба рака, що опинився перед надто складним бар’єром. Хоча, якщо свита виявить наполегливість і силу…

Раки злопам’ятні і не прощають образ. Втім, мстити за кривди в стилі смертоносних скорпіонів вони не схильні. Навряд чи Янукович буде переслідувати слизьку рибу на ймення Віктор Ющенко, які б акцепти та не викидала на його адресу.

Астрологи вважають стихію води носієм пам’яті, традицій. Тому Янукович – консерватор, а не новатор і реформатор. Тобто в найближчі п’ять років Україні гарантоване корупційне животіння з рецидивами «совка».

Раки переважно повні страхів - особливо сильний їхній страх перед майбутнім. Деякі астрологи пояснюють це тим, що в Епоху Рака відбувся всесвітній Потоп (приблизно 7500 рік до н.е.). А тепер, мовляв, кожен рак несе космічну пам'ять про катастрофу і боїться її повторення.

Можливо, Януковича страхають перспективи його президентства ще більше, ніж нас.

Рак – цілковито домашня істота, яка понад усе цінує свій дім-фортецю, живе родинними цінностями, рефлекторно забивається в нору, щоб латати пробоїни і зализувати рани.

Нова посада для Януковича вельми незатишна. Вона вимагає представляти країну на міжнародній арені, багато їздити, виходити на публіку, фігурувати в невластивій ролі екстраверта.

Ці євротортури публічністю загрожують підірвати його спокій.

Ораторський кретинізм буде загострюватися, провокуючи бум народної сатири.

Президенту України ввижатиметься блукання інфернальним містом Татарбунари. У жахливих снах являтимуться сіамські близнюки Генофонд і Геноцид. Вірші Чехова роїтимуться невиплаканими сльозами.

Насамкінець про найгірше: через уже згаданий страх перед майбутнім раки екзистенційно запрограмовані цупити певні корисні речі в свою нору. Про запас. На чорний день. І клешні у них чіпкі.

У контексті апетитів українського політикуму це може обернутися збільшенням числа привласнених державних резиденцій і земельних площ.

янукович гумор

Знак гривні
Знак гривні