У

У синьому кутку Шуфрич! У білому - Янукович!

Методи ведення поєдинку і характер народного депутата Нестора Шуфрича спочатку викликали сумніви в його бійцівських якостях. Регіонал повністю відкривається ударам противника і комічно заплющує очі на рингу - не потрібно бути рефері з багаторічним стажем, щоб зрозуміти: таких не беруть y космонавти. Тобто, хороші воїни ведуть себе трошки інакше. Фірмова психічна неврівноваженість Нестора Івановича - його головний коник і відмінна риса - теж не каже про нього як про бійця. Проте факти свідчать зовсім про інше.

Спортивний оглядач:Антон ЗІКОРА

Протягом останніх років Шуфрич не зазнав жодної поразки. Перший його великий публічний бій відбувся в 1998 році з його дружиною - Наталею, колишнею «Міс Ужгород».

Нестор Шуфрич вийшов безумовним переможцем з цієї сутички: жінка отримала закриту черепно-мозкову травму, струс мозку і перелом щелепи. Спочатку Наталя намагалася судитися з Шуфричем, навіть подала на нього заяву, але тепер мовчить.

Одні подумають: я б теж мовчала. Інші: милі сваряться - тільки тішаться.

Наступний гучний бій Нестора Івановича відбувся під час президентських виборів 2004 року в ЦВК. Там, у результаті бійки з опонентами, Шуфрич опинився без светри і ходив топлес.

У лютому 2008 Нестор Іванович, разом зі своїми однопартійцями - Володимиром Сівковичем і Владиславом Лук'яновим, - б'ються з працівниками СБУ в клініці «Борис».

Предмет суперечки - тіло екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського, якого силовики хотіли забрати в СІЗО.

12 листопада 2008 в парламенті відбулася традиційна бійка між БЮТівцями та представниками ПР. В результаті у прихильника Юлії Тимошенко Андрія Павловського була закривавлена рука і розбиті окуляри.

Нестор Іванич із Закарпаття - кращий у депутатській рукопашці

На відео, де ефектно сплелися тіла, важко розібрати, хто брав участь у цьому.

Але Нестор Шуфрич потім прокоментував цю подію: «Я не зрозумів, за яких обставин пан Павловський зустрівся з дверима, коли швидко виходив. Я так розумію, що під вагою його тіла, двері поламалася, лопнуло скло. Ми допомогли йому встати і природно зараз дуже турбуємося про те, щоб у нього все було добре».

Зауважимо, приблизно так само Шуфрич прокоментував своє рукоприкладство по відношенню до все того ж Миколи Рудьковського, вчинене в листопаді минулого року.

Він розбив Рудьковському губу, і екс-міністр - як і колись дружина Нестора Івановича - написав заяву про нанесення йому тілесних ушкоджень.

Шуфрич тоді сказав: «Дійсно, у нас вчора відбулася розмова, під час якої ми обговорювали певні розбіжності, пов'язані з оцінкою політичної ситуації в країні, особливо після відомих останніх заяв Миколи, якими він продемонстрував, що прогнувся під Ющенка і його оточення ... Розмова була емоційною з обох боків, але підстав для такої реакції немає».

Ну, це вже майже пряма цитата з анекдоту: «Покійний послизнувся, впав на ніж. І так чотирнадцять разів».

8 липня 2009 Нестор Іванович б'є Сергія Льовочкіна, якому в результаті була зроблена невідкладна хірургічна операція. Цей день знаменний як для Шуфрича, так і для всієї української політики: удар завдано однопартійцю.

Ця подія, яку можна порівняти з актом канібалізму, дає надію на поєдинок всіх часів і народів, але про нього - нижче. Конфлікт з Льовочкіним Шуфрич прокоментував у своєму дусі: «Була приватна розмова між двома чоловіками, яка не є предметом для коментарів».

До речі, щодо канібалізму - в прямому сенсі цього слова. Кажуть, нібито одного разу Шуфрича укусив Яценюк. Аналітична група порталу ZaUA.org вважає це вигадкою. Якщо б дійсно Яценюк вкусив Шуфрича, той би його з'їв прямо в Раді на очах у всіх разом з кістками.

Найбільшими майстрами бойових мистецтв на Сході вважаються воїни, які не допустили бійки. Шуфрич прославився і в цьому напрямку. У травні 2008 Нестор Іванович викликав на бій главу президентської охорони Валерія Гелетея. Але шоу не відбулося: Гелетей пішов на мирову. А Шуфрич заявив про свою перемогу.

На цьому тлі Юрій Луценко, який нещодавно отримав від Нестора Івановича удар в голову, виглядає досить блідо. Що на його рахунку? З успішних поєдинків можна тільки виділити бійку з переляканими німецькими поліцейськими і легке побиття київського мера.

Особливої шкоди своїм ворогам, на відміну від його опонента, міністр не завдав. І якщо у випадку з Гелетеєм Шуфрич два тижні займався «одним з найжорсткіших бойових мистецтв» - панкратіоном, то Луценко не зміг навіть пробігти наввипередки з Черновецьким.

Зрозуміло, що шансів у зніженого сина партфункціонера гідно протистояти вуличному бійцю були мінімальні. Шуфрич ж здобув ще одну перемогу. У цьому сенсі виникає запитання - хто буде його наступною жертвою? Ряд експертів вважає, що нею може стати Геннадій Москаль.

«Необхідно шановному Несторові Івановичу негайно одружитися, бо в нього надзвичайна проблема - спермотоксикоз! У нього, бачте, з жінками не ладиться, ото він на чоловіків і кидається, - так нещодавно прокоментував Москаль конфлікт Луценко-Шуфрич. - Є, правда, ще один спосіб позбутися спермотоксикозу, але Нестор Іванович, напевне, знає його і без чужих порад».

Погодьтеся, смілива заява, за яку можна отримати не тільки по обличчю.

Нам же здається, Москаль - занадто дрібна здобич для такого хижака, як Шуфрич. Можна, звичайно, копнути пару раз, окуляри розбити... але це вже не рівень для Нестора.

Гідним суперником Шуфрича може стати лише Янукович, за яким зняті шапки, в'язниця і побиття міністрів. Бій Шуфрич-Янукович може стати найбільш яскравою і незабутньою подією української політики.

Ми сподіваємося на те, що наступний рік порадує всіх нас цим, і бажаємо перемоги Нестору Івановичу.

І якщо він її здобуде, то ніякий Луценко з-за спини своїх охоронців вже не посміє сказати про нього: «Він корчить з себе мачо, хоча за життя - чмо».

Якщо ви песиміст і не вірите в те, що цей поєдинок може відбутися, згадайте про канібалізм, який вже почався у Партії регіонів, коли Шуфрич відправив у лікарню Льовочкіна. І все стане на свої місця.

зікора фріки регіони

Знак гривні
Знак гривні