П

Підсумки 2019: згадуємо найцікавіші матеріали Текстів за цей рік

Минулого року, крім теми виборів, ми присвятили декілька досліджень у наших проектах з журналістики даних міській забудові. Показували, як зростав Київ в історичній перспективі і як він забудовується зараз. Наша столиця невпинно обростає висотками – і це погано. Адже в розвинених країнах люди в таких будинках не живуть – лише в Москві і в Мінську. Та з огляду на те, що основним рекламодавцем для багатьох ЗМІ є забудовники, на це не дуже хочуть звертати увагу. Вибори перевернули країну з ніг на голову, і ми їх активно аналізували. Агрегований рейтинг кандидатів – це наша гордість: алгоритми, використовуючи дані надійних соціологічних опитувань, видали дуже достовірні результати, які майже збіглися з дійсністю. Нам приємно, а соціологічна спільнота вручила Текстам свою відзнаку.

Давайте згадаємо наші найцікавіші проекти, статті та інфографіки, які були створені в 2019 році.

Тут дивіться найкраще за рік від Текстів

В шаленій виборчій гонитві ми встигали шукати в даних дуже несподівані історії. Наприклад, проаналізували видачу автомобільних номерів і побачили, що деякі комбінації цифр не дістаються автовласникам випадковим чином. Ми розібралися, чому номер 7777 вважається найпрестижнішим. Ще один проект: вибрали всі помилки в написанні декларацій чиновників, визначили найпоширеніші й разом із читачами весело над цим посміялися.

Всі цікаві проекти, статті, «фрагменти» (так ми називаємо короткі замітки на актуальні теми) чи «графіки дня» коротко й не опишеш. Тож ми зібрали їх на одній сторінці.

Заходьте сюди і згадуйте найкраще за рік від Текстів

редакційне

Знак гривні
Знак гривні