К

Катастрофа року, Ті, що не потопають та найкращий Тролінг року, - рейтинги 2019

Тексти підготували свої рейтинги найбільш знакових подій та особистостей цього року . Вочевидь, рейтинги це справа суб’єктивна. Це лише наша спроба з гумором подивитися на те, що ж відбулося цього року.

Автор: Петро Тарасенко

Катастрофа року

Президенти Володимир Зеленський та Дональд Трамп

У цій номінації без сумніву лідирує Володимир Зеленський.

Саме його розмова з американським президентом Дональдом Трампом спровокувала затяжну політичну кризу в США та початок процедури імпічменту президента  США. Фактично, скандал з Дональдом Трампом став однієї з найбільш гучних подій 2019 року і вплинув на всю політичну систему світу.

Щодо впливу Володимира Зеленського на внутрішньоукраїнське життя, то поки що тут багато невідомих змінних. Поки невідомо, яким чином курс нового президента може відбитися на країні та чим може закінчитися його правління для України. Але оскільки номінація “Катастрофа року” є щорічною, то у чинного президента є всі шанси посісти її і у наступних роках. Звичайно, краще б цього не сталося 

 

Телевізійний провал року

До цієї номінації варто віднести телевізійний брифінг Арсена Авакова, його підлегих за участі президента Україна Володимира Зеленського щодо нібито розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета. Вочевидь, це мало стати однієї з найпотужних телевізійних новел кінця року, проте цього так і не сталося. Гучний початок телешоу дуже швидко забуксував у доказовій базі, чи скоріше її відсутності. Проте, основні постановники телешоу не втрачають надії його реанімувати

 

Вірність традиціям

У номінації «Вірність традиціям» перемогли працівники прокуратури, які написали обвинувачувальний вирок звинуваченим у замаху на Павла Шеремета. Саме їх пасаж про «ультранаціоналізм» дуже нагадує звинувачення ще радянської прокуратури у «націоналізмі». Сама стилістика даного звинувачення дуже подібна на те, що лунало ще на справах НКВД по Спілці визволення України, а також на риторику справжнього правонаступника КГБ-НКВД – ФСБ Росії.

 

Лицедій року

У цій номнації попри конкуренцію зі сторони Володимира Зеленського виграє зовсім інша людина – Арсен Аваков. Саме очільник МВС показав диво акторської гри, спочатку не давши можливість Порошенку «вчинити переворот» та «зірвати вибори», а потім й влаштувавши показове закриття ігорного бізнесу. Арсен Аваков також претендував на місце найкращого сценариста, проте провал гучного шоу з обвинуваченими по вбивству Шеремета однозначно погіршив його позиції у цій номінації.

 

Джек-пот року

Ігорю Коломойському немає підстав бути у поганому гуморі

Однозначно, у номінації на щасливчика, який зірвав найбільший джек-пот у 2019 році перемагає Ігор Коломойський. Ще зовсім недавно олігарх-вигнанець з перемогою повернувся до країни і одразу активно включився у суспільне та політичне життя. З огляду на повідомлення у медіа, Ігор Коломойський також суттєво покращив своє матеріальне становище останнім часом. На сьогодні він лишається однією з найвпливовіших людей в країні.

 

Ті, що не потопають

Антикорупціонери Мустафа Найєм та Сергій Лещенко завжди на плаву

В номінації «Ті, що не потопають» 2019 року однозначно виграють Сергій Лещенко та Мустафа Найєм. Попри те, що Лещенко та Найєм до Верховної Ради минулого скликання були обрані від Блоку Петра Порошенка, вони одні з небагатьох зуміли двічі зайти в одну й ту саму річку, спочатку побувши депутатами БПП, а потім зайнявши чільні місця і при нинішньому президенті. Сергій Лещенко став членом наглядової ради «Української залізниці», а Мустафа Найєм став заступником генерального директора державного концерну «Укроборонпром».

 

Самокритичність року

В номінації «Самокритичність року» однозначно виграє міністр економіки Мілованов, яки прокоментував образливі на його адресу слова олігарха Ігоря Коломойського наступним чином “Я цього не приховую, що я дебіл… Я жартую. Так що тут головне не це, а результати.”

 

Невдаха року

Ярослав Ракицький як ходяча реклама "Газпрому"

«Невдахою року» однозначно може бути визнаний бувший український футболіст Ярослав Ракицький, який перейшов грати в російський «Зеніт». Вже після цього м’яко кажучи неоднозначного кроку, він написав досить дивну заяву, що чекав на виклик до української збірної, але так і не отримав його через нібито політичні мотиви. Як заявила українська сторона, ніхто його запрошувати до збірної і не планував.

 

Ківа року

Ілля Ківа ніяк не може дати лад своїм рукам

Номінацією «Ківа року» редакція вирішила номінувати людей, які якось провокативно або неадекватно поводили себе протягом року. У 2019 році номінантом “Ківа року” визнано Іллю Киву, який робив дивні маніпуляції рукою з певними частинами свого тіла під час засідання Верховної Ради.

 

Лайфхак року

Однозначно, у цій номінації виграє мережа гральних закладів «Космолот». За невеликий час ця мережа охопила всю країну, проте внаслідок недружніх дій правоохоронців, була поставлена на межу знищення. В той же час, те що візуальна реклама «Космолотів» не демонтована здебільшого, а поки що прихована, дає надію, що ця високо ефективна бізнес-модель продовжить своє функціювання у недалекому майбутньому.

 

Премія Дарвіна та Ярослава Годунка

Секретар Бориспільської міськради Ярослав Годунок запам’ятався спочатку як людина, яка гаряче топила за Володимира Зеленського, а потім так само гучно була вигнана ним з наради під відому фразу “Вийди звідси, розбійник”. Фактично, мова йде про цілу когорту людей, які спочатку активно агітували за “нові обличчя”, але потім самі перші постраждали від їх перемоги. Хоча, чомусь цих людей ніколи особливо не жаль

 

СММ-ник року

Дональд Трамп справжній фанат Твіттеру

Американський президент Дональд Трамп давно полюбляє писати до своєї улюбленої соціальної мережі – Твіттеру. Проте, 12 грудня він здається перевершив сам себе. За одну добу Дональдом Трампом було зроблено 123 твітів  та ретвітів. Переважно його повідомлення стосувалися ситуації з його імпічментом, спровокованою як вже писалося раніше його розмовами з Володимиром Зеленським.

 

Тролінг року

Президентка Естонії та її подарунок українському президенту

Тролінгом року можна вважати подарунок президентки Естонії Керсті Кальюлайд українському президенту. А саме під час відвідин Естонії йому було презентовано велосипед. Всі сприйняли це як відсилку до його фільму «Слуга народу», де віртуальний президент їздив на роботу на велосипеді.

аваков зеленський суспільство політика гумор

Знак гривні
Знак гривні