В

Від Саратова в Росії — до Лісабона. Мережа автобусних маршрутів України

Середній вік автобусів на українських маршрутах — майже 16 років. Є й такі, що працюють ще з кінця 1970-х. Більшість автобусів вироблено в Україні або на пострадянському просторі. Найбільші постачальники — компанії “Еталон”, “Богдан”, Львівський автобусний завод, а також Павлівський автобусний завод (Росія). Серед великих міжнародних компаній присутні MERCEDES-BENZ та VOLKSWAGEN. На перелічені компанії припадає близько половини усіх автобусів в Україні. Більшість із них вироблено з 2003 по 2006 роки.

Проект Текстів

Щоб дослідити карту автобусних маршрутів, які їздять в Україні і закордон, та побачити розклад офіційних автоперевізників, клікайте сюди

Автобусами зі Львова можна доїхати і до російського Іваново, і до Лісабону

Ще однією важливою рисою є місткість: лише 12% автобусів мають більше 20 місць. Перевезення маленькими автобусами шкідливіше для довкілля. Адже з розрахунку на одного пасажира створюється більше шкідливих викидів.

Великі автобуси безпечніші для пасажирів і значно зручніші. Такі автобуси мають бути пристосованими для маломобільних людей. Важливо, щоб люди з інвалідністю, малими дітьми або просто ті, кому складно пересуватися пішки, мали рівний доступ до транспорту. Бо транспорт дає їм можливість отримати кращу роботу, освіту та повноцінне соціальне життя.

Ви можете скористатися пошуком, щоб знайти населений пункт , який вас цікавить, або вибрати його безпосередньо на карті.

Після того, як пункт обрано, на карті підсвічуються всі маршрути, які з нього починаються, а праворуч відкривається список проміжних зупинок.

Натискайте на маршрути зі списку, щоб побачити деталі: перелік перевізників, рівень комфортності та вік автобусів, наявних на маршруті, а також частоту поїздок.

Натиснувши на “Розклад”, ви можете побачити час та місце проміжних зупинок для обраного маршруту.

Щоб дослідити карту автобусних маршрутів, які їздять в Україні і закордон, та побачити розклад офіційних автоперевізників, клікайте сюди

автобуси

Знак гривні
Знак гривні