В

Вдома краще? Куди їдуть навчатися студенти із міст і сіл. Розбивка по регіонах

Найкращі абітурієнти здебільшого обирають виші у великих містах: Києві, Львові, Харкові. При цьому, серед вступників з високими балами ЗНО небагато абітурієнтів з сіл. Це доводять академічні та аналітичні дослідження. Випускники шкіл у сільській місцевості менш успішні в навчанні не тільки в Україні. Вступники з сіл вдвічі частіше обирають педагогічні та вдвічі рідше – ІТ-спеціальності.

Проект інтернки Олени Нікуліної

“Переїхати у Київ було перш за все питанням навчання в якісному університеті та можливостей поза навчанням. Наприклад, я приїхав вчитись на програміста, але спробував себе у громадській діяльності й зрозумів, що у майбутньому я б навіть більше хотів спробувати працювати над змінами в рідному селі, ніж працювати по спеціальності”, – говорить Назар.

Читайте наше дослідження та вивчайте графіки тут

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» / TAPAS

TAPAS — це проект технічної допомоги, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та урядом Великої Британії через UK aid, спільно з українським урядом, місцевою владою та громадянами працює над удосконаленням системи публічних закупівель, електронних послуг та доступу до відкритих даних для зменшення корупції. Проект виконується Фондом «Євразія» у партнерстві з органами державної влади України та у співпраці з українськими та міжнародними організаціями.

місто інфографіка суспільство село освіта opendata

Знак гривні
Знак гривні