П

Путін — учень Гітлера. Нинішня Росія, як по нотах, повторює гібридні прийоми нацистів

ТЕКСТИ детально проаналізували дії Адольфа Гітлера з моменту отримання влади й до початку Другої світової. Ключова їхня ознака, користуючись термінологією воєнної доктрини Російської Федерації, — гібридність. За мирні роки Гітлер провів ряд успішних квазівоєнних кампаній. І з кожної виходив переможцем. Він мав геніальну «чуйку» щодо застосування гібридних прийомів на практиці. Якщо ж придивитися уважніше, вражає разюча схожість тактик тодішньої Рейхсканцелярії і нинішнього Кремля. Ви не повірите, як багато між ними спільного.

Текст: Павло Солодько

Повністю детальний текст про те, як Путін учився гібридної війни у Гітлера, читайте тут

Read in English: Putin is modern Hitler. Since 2014, such a parallel has been drawn often and by many.

З наказу Гітлера гібридну війну проти чехословацької держави почали «ополченцы», але газетний прожектор Геббельса зображував події навиворіт. Вийшла знайома історія про святеньких мирних мешканців, які хотіли лиш говорити своєю мовою і молитися своїм богам, аж тут прийшли «каратели кровавого режима».

...Тепер Гітлер вимагав уже не референдуму, а негайної окупації Судетів німецькими військами. Щоб припинити «хаос і анархію», ясна річ. Мовляв, що ви за миротворець, якщо не можете зупинити насильство, пане прем'єр-міністре... До того ж, слід задовольнити територіальні претензії поляків та угорців! У такому дусі Гітлер говорив із Чемберленом.

Британський прем'єр обурився подібним поворотом. У розпал різкої суперечки Гітлеру передали записку: в судетському місті Еґер розстріляно дванадцять німецьких заручників. Без сумніву, це був іще один гібридний інструмент для тиску на Чемберлена — мовляв, про які переговори з чехами може йтися, якщо вони вдаються до справжнього терору.

Від Путіна, який розпочав російсько-українську війну, досі таке чути. «Для всех очевидно, что сегодняшние киевские власти не ищут способа решения проблем на переговорах, а переходят к террору» — це він про окупований Крим.

Насправді ж того дня Еґер (чехословацький анклав, з трьох боків затиснутий територією Рейху) захопили бойовики Судетського ополчення, яким асистував підрозділ СС із Рейху. А щоб цивільне населення не боялося стрілянини й масово вийшло на вулиці, німецькі радіостанції напередодні передали фейк, нібито Прага готова забрати своїх силовиків з Еґера.

Повністю детальний текст про те, як Путін учився гібридної війни у Гітлера, читайте тут

Read in English: Putin is modern Hitler. Since 2014, such a parallel has been drawn often and by many.

історія гітлер путін гібридна війна

Знак гривні
Знак гривні