Ф

Фінансування якого відомства зросло у бюджеті 2018 (Інтерактивна графіка)

Цього року, як і минулого, держбюджет на наступний рік ухвалили своєчасно, а не в новорічну ніч, як у деякі попередні роки. Дрібничка, але показова. В іншому ж Бюджет-18 схожий на попередні: немає різкого зменшення держвитрат і, відповідно, податків. Попри дрібні скорочення чиновників і витрат, держава продовжує відігравати основну роль у добробуті багатьох українців. Суттєві зміни стосувалися тільки витрат на певні відомства.

Збір даних і графіка: Володимир Харченко

Так, на 56% зросли видатки на Державну судову адміністрацію - і це добре, судова реформа має бути підкріплена грошима. На 52% зріс бюджет Мінагрополітики, Аграрна академія отримала на 67% більше. Традиційно зросли витрати на МВС, але лише на 20%, бюджет Міноборони теж зріс несуттєво – на 24%. Яке відомство отримало більше коштів, ніж минулого року, а яке менше - дивіться на інтерактивній графіці.

Щоб відсортувати установи, чиї витрати залишися без змін, натисніть кнопку у правому верхньому кутку, щоб побачити, чиї видатки зросли на 100%, теж натисніть відповідну кнопку. Щоб повернутися назад, знову клікніть на цю ж кнопку.

бюджет бюджет-18

Знак гривні
Знак гривні