Я

Які вулиці Києва найкраще чистять від снігу (Інтерактивна карта)

Вчора ми побачили пост у Facebook зі скріншотом онлайн-трекінгу снігоприбиральної техніки Києва. Користувачі традиційно запідозрили зраду — через надто низьку кількість тракторів та самоскидів на карті.

Над проектом працювали: Олександр Оксимець, Влад Герасименко

Ми вирішили перевірити, за якими маршрутами працює снігоочисна техніка з другої половини дня понеділка і до обіду вівторка (на жаль, ми запустили скрипт надто пізно, щоб побачити, наскільки швидко техніка взагалі почала прибирати вулиці). Заодно ми хотіли дізнатись, які райони найкраще очищені.

Заскрейплені дані ми візуалізували за допомогою веб-сервісу Carto.

Як видно з карти, достатньо техніки було в центрі, а також на Троєщині, Лісовому масиві, Дарниці та деяких інших частинах міста. І навпаки, на Борщашівці, Виноградарі та Оболоні її практично не було. З чим це пов'язано, ми поки не знаємо. Можливо, до gps підключили не всю техніку, а можливо, комунальні служби цих районів початок зими просто проґавили.

Upd від 18:40. У переліку підприємств, дані яких відображаються на карті, повністю відсутні ШЕУ кількох районів: Подільського, Святошинського, Солом'янського та Дарницького, а в Оболонський район представлений лише 8 машинами.

Карта, на якій можна подивитися, як рухалася техніка протягом одного дня

Ця карта показує загальну картину пересувань техніки

жкг carto зима інфографіка datavis київ сніг кличко

Знак гривні
Знак гривні