В

ВОНИ ЧИТАЮТЬ: ZaUA.org представляє переможців конкурсу книгознавців

Редакція громадського порталу ZaUAorg з гордістю представляє всій Україні людей, які люблять читати і цікавляться сучасною українською літературою.

Нещодавно наша редакція провела КОНКУРС КНИГОЗНАВЦІВ на найбільшому книжковому фестивалі країни - “Форуму видавців» у Львові.

Підсумки конкурсу підбивав: Юрій ПАЛІЙЧУК

Серед відвідувачів заходу було поширено рекламні буклети у формі закладок для книжок, які містили нескладні запитання, відповідь на які можна було дізнатися, відвідавши ZaUA.org.

Редакційна електронка було просто атакована листами активних читачів, більшість яких правильно відповіли на наші запитання.

Розгрібши вал заяв :), ми представляємо переможців.

Серед тих, хто знав вірні відповіді, методом сліпого жеребу були розіграні наступні книги:

“Норман Дейвіс. Європа. Історія” (видавництво “Основи”);

“Mazepiana. Проект Сергія Якутовича” (видавництво “Дуліби”);

“Вся Україна. Путівник” (видавництво “Картографія”);

“Богдан-Ігор Антонич. Повне зібрання творів” (видавництво “Літопис”);

“Орхан Памук. Музей невинності” (видавництво “Фоліо”).

Львів'янка Наталія Косович

Отже, “Історію Європи" Нормана Дейвіса отримала Наталія Косович - економіст зі Львова. «Я дуже люблю читати і кожного року відвідую книжковий форум», - каже вона.

«Ваш портал висвітлює всі сторони суспільного життя – і музику, і політику, і суспільні теми, - ділиться своїми враження від перегляду ZaUA.org львів’янка, - Кожен може знайти те, що зацікавить саме його».

Наталія Косович каже, що вона, як економіст, полюбляє наші матеріали, які відповідають її фаховому спрямуванню.

А студентка 4 курсу філфаку Чернівецького національного університету ім. Федьковича Ірина М’якота виграла “Mazepiana. Проект Сергія Якутовича”.

"Чесно кажучи, я тільки недавно відкрила для себе Інтернет - і майжен одразу взяла участь в Конкурсі", - щиро зізнається студентка з Буковини.

Студентка Ірина М'якота

"Ваш портал сподобався тим, що відразу помітно – в редакції працюють люди, небайдужі до української культури і до того, що відбувається в нашій державі. Статті змістовні і цікаві, - поглядом професійного філолога оцінила нашу скромну працю )) Ірина, - але хотілося б побільше критики на нові книжки".

Найдовше на свій подарунок довелося чекати львів’янці Оксані Хом’як, яка методом жеребкування виграла "Повне зібрання творів" Богдана-Ігора Антонича.

Ця книга завдала значної мороки (в хорошому розумінні слова) нашій редакції. Напередодні столітнього ювілею поета в Києві панував справжній ажіотаж на книги галичанина – ми обдзвонили всі столичні книгарні та інтернет-магазини, проте все було розкуплено.

Довелося спеціально замовляти зібрання Антонича з іншого міста і чекати на нього три тижні.

Оксана Хом’як виграла Антонича...

Переможниця зауважила, що читаючи ZaUA.org, віддає перевагу історичним матеріалам.

Проте, як виявилося, творчість Антонича дуже близька для родини пані Оксани. Вона розповіла, що її батько - переселенець з Лемківщини, так само як і Антонич.

«Але я дуже хотіла виграти путівник «Вся Україна», - додала вона. А я в свою чергу зауважую, що цю книгу виграв її земляк (троє з п'яти переможців конкурсу - що й не дивно - львів'яни).

Отож наступний наш переможець – 31-річний юрист (теж зі Львова) Руслан Клапчук отримав “Вся Україна. Путівник”.

Отримуючи приз, Руслан зауважив, що наш рекламний буклет (нагадаю - виготовлений у формі закладки) використовує за призначенням :).

Львів’янин чесно зізнався, що взяв участь у конкурсі, бо просто хотів перемогти - а оскільки читає багато різної літератури, то не надав переваги конкретній книжці з переліку призів.

...а Руслан Клапчук просто хотів виграти :)

«Всі книжки, які були представлені, є дуже цікавими, - каже пан Клапчук, - Хотів би історичну книжку, але й те видання, що я отримав як приз, мені дуже сподобалася. Вже читаю і отримую масу інформації».

Нашому переможцю, як і іншим активним читачам, найбільше подобаються матеріали про літературу. «Я багато читаю і люблю хороші книжки. А у вас можна знайти рецензії на такі ))».

На запитання кореспондента ZaUA.org, які матеріали Руслан Клапчук хотів би бачити в майбутньому, той відповів – «Бажаю вам процвітання і багато відвідувачів. А матеріали у вас й так цікаві – просто тримайте марку».

Марія Семенюк - студентка Національного університету «Острозька академія» (за фахом – майбутній дипломат) стала єдиною з тих наших переможців, хто отримав саме те, на що розраховував.

«Я найбільше й хотіла цю книжку, - бадьорим голосом говорить студента, випереджаючи моє запитання, - “Музей невинності” Орхана Памука . Бо я вже раніше читала цього автора».

Справжня шанувальниця Памука - Марія Семенюк

«Я була на книжковому форумі у Львові і отримала там ваш флаєр, - розповідає студентка з Рівного, - Потім ввечері сиділа в інтернеті, зайшла на ваш портал і відповіла на запитання конкурсу».

«Найбільше мені подобаються ваші матеріали про культуру… і про політику теж - головне, щоб думка журналіста була максимально неупередженою і подавалася позиція різних сторін, що зараз дуже важко знайти в інших засобах масової інформації».

Майбутня дипломатка порадила нам продовжувати писати про літературу, кіно і мистецтво: «Це завжди цікаво - треба, щоб люди були в курсі, які культурні заходи проводяться».

А всім поціновувачам сучукрліту ми нагадуємо, що на ZaUA.org нещодавно опубліковано рецензію на нову книжку Іздрика «Таке».

Що стосується кінорецензій, то їх можна легко знайти за однойменним тегом - кінорецензія.

Львів редакційне конкурс

Знак гривні
Знак гривні