Е

Енергетична імперія. Як Ахметов забрав собі ТЕС і став монополістом (СХЕМИ, ІНФОГРАФІКА)

Ринат Ахметов придбав у держави блокуючий пакет акцій компанії "Київенерго", яка постачає столиці електроенергію і тепло. Як олігарх збирав енергетичні активи вивчайте на нашій інфографіці.

Дані: ДІКСІ груп, графіка TEXTY

Інфографіку повністю дивіться тут Графіка вперше опублікована на Текстах у листопаді 2011 року і не відображає свіжі придбання Ахметова.

в Держава Україна колись володіла 14-ма Теплоелектростанціями (ТЕС), які виробляли елекроенергію для загальної мережі. Зараз у держави лише три станції, дві - у донецького бізнесмена Гуменюка, за яким маячить тінь Януковича. Інші дев'ять - у Ріната Ахметова. Як вони в нього опинилися? Частинами. Кожна по-різному, спільне лише те, що жодна з ТЕС не продавалася на відкритому аукціоні.

Також Рінат Леонідович володіє найкращими українськими шахтами. Як формувалася енергетична імперія, дивіться на нашій інфографіці. Зауважимо, що енергетика — не єдиний і не головний бізнес олігарха.

Метал — ось на чому він заробляв до війни по-справжньому. Історія того, як меткомбінати з державних ставали ахметівськими, варта окремого дослідження. Поки ж сконцентруємося на енергетиці.

Найгірше те, що ми всі тепер залежні від Ахметова. Ми не можемо не платити за електроенергію, бо якщо його підприємства не отримуватимуть дохід, система розвалиться. Держава пробувала відновити справедливість і повернути собі приватизовані електростанції, але наші відомі своєю справедливістю суди вирішили, що Ахметов діяв законно.

Щоб подивитися на інфографіку, клікніть на картинку. Графіка вперше опублікована на Текстах у листопаді 2011 року і не відображає свіжі придбання Ахметова.

Знак гривні
Знак гривні