П

Право-ліва контра. Європейські крайні завжди за Росію (Інфографіка)

Попри усі проблеми нинішній ЄС з усіма його недоліками - це найближчий союзник України у війні з Росією. І чи буде “покращений” ЄС, про який мріє частина євроскептиків, таким самим союзником для нас — сумнівно.

Збір даних і текст: Олександр Снідалов, графіка: Надя Кельм

Усі без винятку євоскептики - і праві і ліві - в тій чи іншій мірі симпатизують Росії. Якщо добре пошкрябати будь якого політика-критика нинішнього ЄС, може проступити георгіївська стрічка.

Щоб збільшити графіку, клікніть на неї

Спектр підтримки може бути різним: від безумовної згоди з усім, що говорять в Кремлі, як у випадку Марін Ле Пен, до обережних побажань зменшення санкцій щодо Росії від голландця Герта Вілдерса. Як правило, крило євроскептиків представляють праві партії різного ступеня радикальності. Але і ліві також. А в деяких країнах - як, наприклад, в Іспанії, - євроскептики представлені виключно лівими.

Кремлівський погляд на питання приналежності Криму, війни на Донбасі, санкцій та стосунків з Росією - усе це дивовижним чином об’єднує євроспектиків, незалежно від політичної платформи, ставлення до абортів та ЛГБТ, до ролі США у світовій політиці та базового особистого доходу.

Магічний знаменник проливає світло на суть явища євроскептициму в тому вигляді, в якому воно нині представлене на політичній арені ЄС. І суть ця вміщається в два слова: “Руський Мір”.

Політика євроскептичних сил постійно суперечить інтересам України. Це можна спостерігати у різних країнах (Нідерланди, Польща, Франція - перелік далеко не повний) в ініціативах різних людей і у стосунку до зовсім різних тем. Але їхня політика незмінною залишається шкідливою для нас.

Також читайте нашу статтю, підготовлену на основі зламаної пошти помічника Дугіна "Інструменти Кремля: ексклюзивний список агентів російського впливу у європейських країнах"

єс інфографіка євроскептики політика

Знак гривні
Знак гривні