С

Сфоткатись в Інстаграм. Куди у Києві ходили туристи, які приїхали на Євробачення. (Інтерактивна карта)

Ми зібрали фотографії з Інстаграму з тегом #eurovision і #travel та побачили найпопулярніші київські місця серед фанів концерту. Дехто заїхав навіть у Чорнобиль.

Графіка і текст: Надія Романенко

Два тижні тому в центрі Києва та поблизу метро Лівобережної відчайдушно фарбували, чистили, клали останню плитку. Чекали гостей Євробачення.

Найбільше фани публікували фотографій із головної сцени, на тлі клумби на Майдані, з фан-зони на Софійській та із зображеннями конкурсантів.

Трохи менш популярні - фан-зона на Софійській площі, Євроклуб та Маріїнський парк. Гляньте на карту - в офіційних локаціях Євробачення фотографувались найбільше.

На карті нижче усі місця відзначені тегом #eurovision, їх могли постити і кияни, і приїжджі. Повноекранний варіант

Наведіть мишку на точку, щоб побачити назву та публікації Інстаграму. У вікні "Visible layers" можете подивитися, коли люди постили фотки

Тепер дивимося, де фоткалися гості столиці. Для цього беремо два теги #eurovision і #travel

Менше 10% всіх фото про Євробачення позначені #travel, це точно туристи, які приїхали до Києва. Серед них найпопулярнішою також є головна сцена. За нею з великим відривом іде Майдан Незалежності та Софійська площа. Інші популярні місця - Арка розмаїття, Лавра, Андріївський узвіз та Поштова. Під час збору даних також помітили десяток фото з Чорнобиля.

Євробачення стало яскравою подією для Києва, й Інстаграм це підтверджує. На мапі постів туристів ледь помітні Євроклуб і Маріїнський - місце проведення церемонії відкриття й фанатських вечірок. Тому, певно, учасники конкурсу не завжди писали тег #travel у підписах до фото.

Ми вдячні всім, хто приїхали на Євробачення, створювали святкову атмосферу й радували екстравагантними костюмами. Треба буде якось повторити!

інфографіка datavis київ Євробачення

Знак гривні
Знак гривні