У

У районах Києва, де немає зелені, температура на 15°C вища (дані супутникових знімків)

2016 рік NASA назвало найбільш спекотним з усіх відомих, а також третім підряд роком-рекордсменом, який перевищує глобальні показники, починаючи з 1880 року. Поки що 2017-й не обіцяє стати кращим.ТЕКСТИ визначили найбільш спекотні мікрорайони Києва, Хвркова, Одеси, Дніпра і Львова. Температура поверхні в різних частинах одного міста може відрізнятися на 10—15 °C.

Текст і графіка: Ярина Серкез

Повністю читайте дослідження тут

Весняні дощі скоро закінчаться, й почнеться сезон розжареного асфальту, задушних вулиць, корвалолу й офісних кондиціонерів. Найбільше перепаде жителям великих міст. Їхні щільно забудовані спальні райони й центральні частини міста перетворяться на острови спеки, з яких не всім пощастить утекти.

Ситуацію погіршує відсутність дерев та зелені. Створюючи затінок, дерева запобігають нагріванню асфальту, а випаровуючи вологу, вони охолоджують себе та повітря навколо. Проте оази у світі сучасних бетонних пустель — неймовірна розкіш та рідкість. Українські міста — не виняток.

Ми вирішили поглянути на проблему з космосу і за супутниковими фото визначити зелені ділянки та приблизну температуру поверхні в українських містах.

КЛІКНІТЬ НА ЗОБРАЖЕННЯ, ЩОБ ПРОЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ:

одеса екологія харків клімат Львів дніпро місто київ потепління

Знак гривні
Знак гривні