В

Визначайте ціну вживаних авто і допоможіть виявити корупціонерів (Веб-аплікація)

Скористайтеся інтерактивною візуалізацію, щоб оцінити ваше авто, плюс - долучіться до народної української гри "Знайди хабарника"! Мета цієї аплікації - не лише показувати приблизну вартість автомобілів. Ми закликаємо допомогти нам зібрати інформацію, що допоможе шукати хабарників.

Автор: Анатолій Бондаренко

Щоб визначити ціну авто, клікніть на картинку.

За допомогою нашої аплікації можна швидко знайти приблизну ціну для більшості популярних марок автомобілів. Графік покаже вам залежність ціни від віку машини.

Ціни змодельовані за допомогою даних декількох сотень тисяч оголошень на продаж, які ми відскрейпили в інтернеті, тому використовуйте їх обережно: вони можуть бути неточними (і трохи вищими, ніж реальна ціна угод - все ж таки це оголошення).

Однак, мета цієї аплікації - не лише давати приблизну вартість автомобілів. Ми закликаємо вас, наших читачів, допомогти нам зібрати інформацію, що допоможе шукати хабарників.

Наша ідея така: зібрати анонімні дані про співвідношення доходів простих громадян і ціну їхніх автомобілів. А потім порівняти їх із таким самим співвідношенням для чиновників.

Для цього ми дуже просимо внизу сторінки з цінами вибрати два числа - ваш приблизний дохід за місяць та вартість вашого авто. Потім натисніть кнопку "Надіслати!".

Велика точність не потрібна, достатньо приблизної оцінки. Така інформація дозволить створити більш точні методи пошуку хабарників за даними, використовуючи декларації чиновників.

Визначити ціни на авто можна тут: http://apps.texty.org.ua

Свої пропозиції пишіть на texty.org.ua @ gmail.com

datavis корупція автомобілі декларації

Знак гривні
Знак гривні