В

Вірусна атака. Епідемія грипу іде на спад (ІНФОГРАФІКА, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Увага! Якщо запропонуєте переглянути цей пост зі свого монітору сусіду з ознаками грипу – потурбуйтеся витримати відстань між вами не менше 2 метрів. Про це офіційно попереджає МОЗ України у своєму постері «Як вберегтися від хвороби» (http://www.moz.gov.ua/ua/portal/flue_info.html).

Пропонуємо кілька власних індикаторів для оцінки хвилі грипу і ГРВІ в Україні в сезоні 2015-2016 рр. Як видно із графіки, пік епідемії ще не настав, а от суспільний інтерес до неї вже знижується. На графіку відсотки, найвища точка кривої - це 100%

Оновлено 13.02.2016

Що і як ми рахуємо?

На графіку ми показали НЕ абсолютні цифри (кількість хворих, смертей, або запитів у Google), а відсотки, які характеризують відношення кожного зі значень до свого максимуму за досліджуваний період.

Так, за останній тиждень січня на грип та ГРВІ в Україні захворіло 403 757 осіб. Це абсолютний максимум із грудня 2015 року, відповідно на графіку – 100%. За цей тиждень померло внаслідок хвороби 93 особи, найбільше за епідемію і це теж - 100%

Кількість хворих за попередні тижні позначена відсотками до цього максимуму і буде щоразу перераховуватись із оновленням офіційної статистики.

Для розрахунку показників «захворюваності» і «смертності від грипу» ми використовуємо щотижневі інформаційні бюлетені МОЗ. Оцінка суспільної уваги до розвитку епідситуації в Україні здійснюється за допомогою аналітичного сервісу Google Trends за частотою вживання слів «грипп/грип» у пошукових запитах користувачів з України.

інфографіка datavis грип епідемія

Знак гривні
Знак гривні