Н

Найбільші прогульники Ради Білецький, Ярош і Святаш (ІНТЕРАКТИВНА ГРАФІКА)

Рада хоча і голосує реформаторські закони, але вкрай не дисциплінована. Одного разу у традиційно плідний парламентський день – четвер депутати не змогли працювати, бо прогульники зірвали кворум. Дійшло до того, що Порошенко, як шкільний вчитель відчитував депутатів своєї фракції за прогули. У першій десятці парламентських дармоїдів крім Білецького, Яроша і Святаша також Добкін, Жеваго, Юрій Луценко, Пашинський.

Текст: Орест Зог, графіка: Володимир Харченко

Глянемо на їхні мотиви. Білецький і Ярош воюють. Один керує міліцейським полком «Азов», хоча як нардеп і не має права цього робити, другий теж зайнятий війною. Риторичне питання, навіщо йти в парламент, якщо не збираєшся там працювати і навіщо нам суто формальні депутати? Цивілізовані країни тим і відрізняються від «сомалі лендів», що діючі військові в сесійну залу парламенту заходять тільки для того щоб відзвітуватися.

Із Святашем і Добкіним теж все зрозуміло. Святаш ховається від кредиторів, Добкін - від можливого інтересу правоохоронців. Схожі мотиви і у нардепів-мажоритарників із груп «Воля народу» та «Відродження».

Мільярдер Жеваго депутат багатьох скликань і завжди прогульник-лідер.

Набагато цікавіші лідер франції БПП Юрій Луценко і Сергій Пашинський з Народного фронту. Бути лідером фракції і не ходити на роботу, це як командувати підрозділом з тилу. Пашинський же зараз перетворюється в такого собі рєшалу, як, скажімо, Клюєв за минулого режиму. Він має політичну вагу і успішно її монетизує. Для цього ходити в парламент не обов’язково.

Рада інфографіка

Знак гривні
Знак гривні