П

Пару речей про розстріл київських мєнтів: нападники далекі від світу криміналу

З версією про помсту «беркутівцям» за безчинства на Майдані революційно стурбовані конспірологи відразу можуть йти битим шляхом, оскільки вгадати, хто саме виїде на виклик тебе затримати практично неможливо. Тобто, «робінгуди» могли покласти не екс-беркутівців, а хлопців із колишньої самооборони.

Автор: Андрій Лаврик, журналіст, спеціалізується на кримінальні хроніці

Хочу наголосити на очевидних речах, якщо звертати увагу на деталі. Що ми маємо? Від початку можна було здогадатись, що пацанчики, які пограбували заправку – не просто бандити. Вірніше, не мають прямого стосунку до злочинного світу. Як для гангстерів, вони діяли по-дилентанськи.

По-перше, обрали для нападу час і об’єкт так, що «операція» принесла нульові зиски.

По-друге, скоїли напад у місті, де міліція завжди була на атасі (бо столиця), у період посилених заходів безпеки, коли на вулицях не просто багато патрулів і тіхарєй, але і мобільних тактичних груп спецназу.

Для обивателя це не очевидно, але кожен, хто хоч трохи вникав у тему криміналу, ясно, що у пацанчиків не було жодного шансу зірвати великий куш і цілими втекти. І, очевидно, пацанчики ці дуже далекі від гангстерських тем. З картини події виходить, що вони просто імпровізували. При чому, не талановито.

З версією про помсту «беркутівцям» за безчинства на Майдані революційно стурбовані конспірологи відразу можуть йти битим шляхом, оскільки вгадати, хто саме виїде на виклик тебе затримати практично неможливо. Тобто, «робінгуди» могли покласти не екс-беркутівців, а хлопців із колишньої самооборони. Але якщо ви і далі згодні бути корисними ідіотами роспропаганди, вірте і, головне, побільше пишіть маячні в своїх статусах і коментарях.

Ідемо даліє. Звичайно, навіть «беркутам», м’яко кажучи, далеко до «рембо», але їх покрошити без практичної підготовки важко. Тож і віслюкові зрозуміло, що пацанчики якщо не брали участь у боях, то чимало часу провели на тренувальних базах. Не дивно, що хтось із них устиг побігати у якихось добробатах. Не дивно ще й тому, що як в добробатах, так і в регулярних частинах є не тільки янголи-захисники крилаті, але й ізморозь з вавкою на півголови.

Машина на якій екс-беркутівці переслідували грабіжників повністю зрешечена кулями

На мою скромну думку, напад на АЗС був вимушений: у пацанів елементарно скінчились бабки на перебування у Києві, тож вони вирішили експропріювати трохи готівки у представників антинародного капіталу.

Стосовно того, що міліція буцімто тупо «вішає» на бандюків тероризм. Воно, звичайно, з наших мєнтів багато не візьмеш, але, повторюсь, манера поведінки групи – далека від «класичного» криміналу. До того ж, гранатомети і вибухівка не типові гаджети у суто бандитському арсеналі.

Що стосується того, що пацанчики на відео з допиту говорять канцелярською мовою, ніби читають з протоколу. Так, то звичайна практика, коли підозрюваному кажуть: «А тепер розкажи на камеру, що ти зробив, тіки не бекай тут мені, а гарненько розказуй, як в протоколі написано!» Тобто, подвоха тут може і не бути.

Мої попередні висновки, які, утім, не претендують на істину у останній інстанції. Пацанчики є автономною несистемною терористичною групою, що стала на шлях боротьби з «антинародним режимом» Пєті і Сєні, з «запроданцями із генштабу» та «жидами-олігархами». Відповідне лайно людям активно закачують у голови крємлєботи і «корисні ідіоти» з числа нотаріально завірених патріотів.

Правда, є нюанс. Першим здобув відео з місця розстрілу «Дорожній контроль». Він же запустив мульку про «народних месників». Єщьо нікогда Штірліц нє бил так блізок к провалу?

Між тим. Такі персонажі – не породження часу. З подібними бойовими націонал-революціонерами я пив горілку ще у 2006 році. До речі, колеги, які досліджували тему не дадуть збрехати, що опосередковані зв’язки такого підпілля ведуть на північ – аж до Луб’янки, яка що своїх, що наших націоналістів намагається використовувати втемну.

злочин вбивство

Знак гривні
Знак гривні