В

Вісім пісень про війну. Українські виконавці записують фронтові кліпи (+ВІДЕО)

Про війну співають навіть ті, від кого цього не очікували. За останні кілька місяців відомі та молоді музиканти створили кілька десятків пісень присвячених трагічним подіям на Сході України. Багато з цих треків вийшли дійсно живими та щирими, адже базуються на справжніх емоціях. Ми відібрали найкращі композиції про війну на Сході

Музику слухав: Сергій Зимогляд

Riffmaster feat. Сашко Положинський – Земля

Київські рокери Riffmaster та Сашко Положинський відгукнулись на пропозицію представника Міністерства оборони і записали спільну пісню “Земля”.

Трек став одним з найпотужніших за звучанням серед пісень подібної тематики.

Під час написання тексту артисти думали про своїх друзів, які беруть участь в бойових діях, тому композиція вийшла дуже емоційною і прямолінійною, слова передають атмосферу без художніх прикрас.

Використали одразу дві мови, лідер Riffmaster співає російською, а Положинський українською.

Друга Ріка – Я чую

У пісні “Я чую” Валерій Харчишин не співає про окопи, набої та танки, це спокійна композиція, проте з дуже емоційним і надривним вокалом. В інший час можна було б подумати, що це просто ще одна нова пісня Другої Ріки, та пронизливо лунаючі слова “Як дістала ця війна” одразу дають зрозуміти, які події надихнули хлопців. Зараз музиканти закінчують роботу над відеокліпом до пісні.

ТЕЛЬНЮК: Сестри та Kozak System – Повертайся живим

Вірш Ірини Цілик “Повертайся живим” був покладений на музику гуртами ТЕЛЬНЮК: Сестри та Kozak System. Музиканти Kozak System, від яких ми вже чули патріотичні композиції, цього разу звучать зовсім інакше. Легке звучання та піднесений настрій композиції гарно пасують до голосів Лесі та Галини Тельнюк.

Ідея записати спільний трек виникла після того як хлопці з Kozak System завітали на концерт до сестер. Саму пісню зробили доволі швидко, всього за кілька годин написали музику, записали її та відразу ж зняли кліп.

Гайдамаки – Нашим пацанам

Музиканти Гайдамаків самі побували в зоні АТО та склали пісню “Нашим пацанам”, саме таке просте звертання вони визначили найбільш доречним у цій ситуації, без зайвого пафосу. За словами Олександра Ярмоли, лідера Гайдамаків, трек про звичайних хлопців, які не піддаючись сумнівам роблять свою справу, захищають державність України.

ГАЙДАМАКИ "Нашим Пацанам

Гайдамаки вже не вперше за останній час записують пісні на патріотичну та військову тематику, раніше були представлені “Їхав Козак На Війноньку” для диску маршових пісень на підтримку Української армії, переспів пісні Єгора Летова “Загін не помітив втрати бійця" та “Аркана”.

Фіолет – Сини

Луцький гурт Фіолет записав пісню в підтримку тих, хто зараз відстоює незалежність України та в пам’ять про тих, кого вже немає.

Сергій Колос, лідер Фіолету, зазначив, що це той духовний мінімум, який вони, як музиканти, можуть зробити в ці дні.

Головна думка, яку хоче донести гурт Фіолет, що ніхто не має залишитись забутим.

Крихітка – Візитівка

Пісня Крихітки вирізняється на тлі інших тим, що її серйозною не назвеш. Хоча на написання тексту надихнули саме події, що відбулися в зоні АТО. Знайдена в знищеному автомобілі нова візитівка лідера Правого Сектора Дмитра Яроша перетворилася на один з найпотужніших мемів уанету за останній час. Вокалістка Крихітки Каша Сальцова активно веде свій мікроблог на “Twitter” і стежить за трендами інтернету, але така пісня навіть для неї вийшла доволі нетиповою за змістом.

Арсен Мірзоян - Край землі

В написаній за ніч пісні “Край землі” Мірзоян хоче пояснити всім, що відбувається навколо. Артист прагне донести свою позицію до людей, тому використовує ресурс музиканта.

Трохи пізніше Арсен Мірзоян також написав пісню “Ластівки над містом”, присвячену хлопцям, які потрапляють в оточення.

MegamasS – Легион

“Національною антисепартистською піснею” назвав лідер метал-гурту MegamasS композицію “Легион“. З усіх треків подібної тематики цей найбільш важкий та агресивний. “У мене есть десяток патронов вместо ста не услышанных слов” лунає в кінці пісні, та музиканти наголошують, що слова не несуть ворожого настрою по відношенню до адектваних мешканців нашої та сусідніх країн.

Лінк на свої улюблені пісні про війну додавайте в коментах

Матеріал підготовлено за сприяння фонду National Endowment for Democracy (NED)

музика війна

Знак гривні
Знак гривні