З

Загинуло 514 українських бійців. Де, коли, з яких частин (ІНФОГРАФІКА)

Отримати точні дані щодо загиблих серед українських військових від органів влади нам не вдалося — вони відмовляються їх надати, аргументуючи це тим, що оприлюднення такої інформації нібито може нашкодити родичам. Тому ми проаналізували дані про загиблих українських силовиків, зібрані та упорядковані на спеціальній сторінці української Вікіпедії.

Збір, аналіз даних та інфографіка: Олександр Оксимець

У Вікі зібрані офіційні дані, ми також намагаємося перевірити чи офіційні числа відповідають дійсності.

Це найбільш повний та актуальний на сьогодні список, який оновлюється в режимі реального часу.

Щоб збільшити малюнок клікніть на нього

На інфографіці позначено дні найбільших втрат українських військових, а також час оголошеного українською владою перемир’я.

Перші втрати почались ще в березні з убивства в Криму українського військовослужбовця Сергія Кокуріна, і далі з кожним місяцем кількість загиблих постійно зростає.

Найбільше жертв — серед військових Міністерства оборони — 410 загиблих, Нацгвардія та добровольчі батальйони, що підпорядковані Міністерству внутрішніх справ, — 59 загиблих.

Також, за даними Інституту масової інформації, в зоні АТО під час виконання професійних обов’язків загинуло 5 журналістів (четверо росіян та італієць).

Точних цифр щодо загиблих серед мирного населення немає Так само невідомі втрати і серед бойовиків. Ми намагалися зібрати інформацію про загиблих терористів на основі повідомлень українських офіційних джерел, проте вони дуже розпливчаті: діапазон цифр в одному повідомлення може коливатися в рази, наприклад 50- 100, або 200 – 500; часто не містять прив’язок до конкретної географічної точки. Тому ми не зуміли їх підрахувати.

Водночас у четвертій доповіді ООН від 28 липня ідеться про те, що від початку АТО (середина квітня) по 26 липня в Україні загинули щонайменше 1129 мирних жителів. 5 серпня представник Управління ООН з координації гуманітарних питань Джон Гінг заявив, що конфлікт в Україні вже забрав життя 1367 людей, понад 4 тисяч були поранені, однак не уточнюється, скільки серед цих жертв мирного населення і скільки військових.

Варто зазначити, що підрахунок жертв конфлікту на Сході ускладнений постійними бойовими діями.

загиблі інфографіка війна АТО

Знак гривні
Знак гривні