К

Кандидати в Київраду з темним минулим. Знайди свій округ і подивись, хто потенційний корупціонер

З півтори тисячі кандидатів у депутати Київради ми вибрали тих, чия репутація та послужний список викликає найбільше нарікань. До міської ради Києва, яка крім всього іншого, приймає рішення про виділення землі, балотується близько 1500 кандидатів. Серед них ціла когорта з команди екс-мера Черновецького та багато інших особистостей з сумнівною біографією. Ми показали в яких округах вони балотуються.

Збір даних та інфографіка Texty.org.ua

Проект здійснено за підтримки Народної Платформи

Щоб перейти на інфографіку клікніть на зоображення.

Як визначити свій округ і подивитися, хто корупціонер?

Точки на карті - це виборчі дільниці. Наведіть курсор на район, де ви живете, і висвітлиться група точок. Це виборчий округ. Коли округ «підсвітився», з’являться таблиця з його номером.

Далі клікайте на номер дільниці, він ліворуч у червоних кружечках, або на одну з дільниць округу, які позначені точками. При кліку з’являється карта з позначенням виборчих дільниць. Після кліку на точку на збільшеній карті висвітлюється адреса дільниці. Щоб повернутися до головної карти, потрібно двічі клікнути на «підсвічене» коло з номером дільниці.

Під картою з'являться дві таблиці - одна з кандидатами, у яких проблеми з репутацією, інша - з переліком будинків, котрі входять до виборчої дільниці.

Клікнувши на прізвище кандидата, з’явиться коротка інформація про нього: стисло про компрометуючі факти, від якої політичної сили балотувався раніше і балотується зараз та пруфлінки. На деяких округах таких кандидатів декілька, на інших - жодного.

Ми не ставили за мету детально дослідити кожну персоналію – лише відслідковувати гірших з найгірших на посаду депутата.

Під картою також таблиці з кандидатами та локалізацією дільниць.

Як визначали претендентів у наш список?

До свого списку «кандидатів на люстрацію» ми в першу чергу вносили членів команди Черновецького та кандидатів, чия сумнівна репутація на слуху у журналістів і про яких писали ЗМІ.

Свій округ до виборів у Київраду і дізнатися хто найбільший корупціонер можна подивитися тут

Додатково, таблицю з іменами усіх "підозрілих" кандидатів у Київраду – можна подивитися тут.

Якщо ви знаєте інших кандидатів з «мутною» історією, вказуйте їх прізвища, номер округу, у якому балотуються, та коротко про "заслуги" у коментарях.

київрада вибори інфографіка datavis київ

Знак гривні
Знак гривні