У

У Росії і ЄС злочинність зменшується, в Україні зростає (ІНФОГРАФІКА)

Рівень злочинності в Україні зростає. Це теза є далеко не тривіальною за умов різкого зменшення кількості злочинів у світі. Так, ЄС може пишається зменшенням у за шість років на 10 % і це у контексті помітного загострення соціальних та релігійних конфліктів, що давалися взнаки вже кілька років поспіль.

Автор: Ярина Михайлишин

Британський Економіст вважає, що з 1970-го року власність і людина на просторі від Естонії до Японії ще не буди так захищені, як зараз. Видання вказує, що злочинність зменшилася і через більш ефективну роботу поліції. Зокрема комп’ютерний аналіз рівня злочинності допоміг у деяких частинах Манхеттена знизити рівень пограбувань більше ніж на 95%. До того ж заходи безпеки покращилися, а прибуток від крадіжок зменшується.

За останні роки кількість злочинів у Росії теж зменшилась і досить суттєво - на 26%. Тим часом в Україні ситуація діаметрально протилежна. У 2011 році в порівнянні з даними 2005 року зафіксоване зростання у 16,7%. Кількість розкритих злочинів зменшилась практично на одну третю. Кількість нерозкритих злочинів та потерпілих зросла. Однак помітне значне «пом’якшення» злочинності в країні. Кількість вбивств зменшилась майже на 30%, зменшилась також кількість наркозлочинів та злочинів скоєних неповнолітніми. Більша частина правопорушнень в Україні це злочини проти власності. Детальніше в новій інфографіці «Текстів».

Щоб збільшити малюнок клікніть на нього

Інфографіка створена за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"

єс росія злочин інфографіка datavis

Знак гривні
Знак гривні