В

Воїни шаурми. Теорія і практика підрозділу Аль-Каіда-Шаурма

Нещодавно в нашій редакції вибухнула суперечка, яка стосувалася життєво важливого питання: чи можна їсти шаурму, куплену на вулицях міста? Більшість визнала, що споживати її, звичайно, не можна, але доводиться: не завжди під рукою може знаходиться точка громадського харчування. При тому кіоски з шаурмою є майже скрізь.

АВТОР: Антон Зікора

Аль-Каида-Шаурма, из последних инструкций

ПАМИТКА ДЛЯ ПОДРАЗДЕЛЕНИЙ, КТО СРАЖАЕТСЯ ПРИ ПОМОЩИ ШАУРМА

Как и любой другой оружие, шаурма надо умет с ним хорошо обращатся. Если ты хочещь, щтобы твой шаурма попал точно в цел, нужьно запомнит несколко важний вещи:

1. Всегда улибайся. Особено когда секретным ложечком кладещь в шаурма микроб. Когда гяур реактивний задница на унитаз плакать будет, он не на тебе подумает, а на свой наташа-жена. Потому щьто ты в чистый белий щапочка улибалься и два раза брат ему сказал, а жена хмурый суп халадильник забыл поставить, микроб сам родилься.

2. Будь осторожен с белий и красний соус. Помни, щьто они должен соединится толко у гяур в животе. Если ты нечяйно запачкаещь себе оба соус - понос может произойти прям у тебе в руках.

Виглядає апетитно, але їсти ризиковано

Війна продавців шаурми, хот-догів, чебуреків і куркою гриль проти мирного населення ведеться у столиці вже не перший день. Після чергового масового отруєння в результаті покупки шаурми в районі станції метро «Лісова» київська влада вирішила прикрити МАФи.

Це малі архітектурні форми, кіоски, які торгують подібною продукцією. Не жарт: два десятки чоловік, в тому числі дві дитини, полягло з діагнозом «сальмонельоз». Наприкінці минулого року Київміськадміністрація заборонила продавати зазначені продукти в таких кіосках, а їх налічувалося в місті близько 50. Серед інших також урочисто за участі телебачення закрили точку біля «Лісової».

3. Правилно чередуй, когда ложит в шаурма микроб, а когда просто ложит. Если ты на виду у покупател идещь с лаваш в туалет - у него может быть подозрений.

Проте з часом багато кіосків, у тому числі і біля «Лісової», знову запрацювали. І якщо МАФи ледь не щодня голосно закривають, то відкривають їх тихо. Крім того, ми живемо в Україні, а це означає, що кожен, хто вважає себе пригніченим, має право влаштувати під вікнами кривдника майдан. Незабаром після закриття МАФів їх власники почали протестувати: в Україні утискають малий бізнес! Допомагати продавцям взялися Громадське об'єднання "Правозахист", Спілка підприємців "Сузір'я", Асоціація "Спілка інвесторів транспортної структури м. Київ". На одному з кіосків, які торгують шаурмою на станції метро «Лівобережна», красується оголошення про те, що він знаходиться під захистом вищевказаних організацій. Тут же наведено їх мобільні телефони, мов, якщо спробуєте нас закрити, будете мати справу з цими організаціями.

Продавці шаурми поблизу метро Лівобережна стверджують, що їх незаконний бізнес захищає три громадські організації

4. Всегда делай толко хорощий шаурма для менты. Помни: сытый менты кусают толко своих. Пусть собак кущает завернутий в лепещька свинья, мент с шаурма в руке - это маленкий, но очен идеологический победа.

5. Аккуратно обращайся с куриный шаурма. Его надо делат нимнощько сырой, щьтобы вирус птичий грипп не погиб. Если специалный боевой курятина кончилься, можно исползоват ворона, но никто не должен видет, как ты викидываещь черный перо.

Я акуратно списав у блокнот номери телефонів цих організацій і почав обдзвонювати. Всі три абонента були «поза зоною». Через якийсь час набрав ще раз - знову «поза зоною». Потім ще і ще. Результат - той же. Підозріло, правда? А якщо завтра прийдуть з мерії, куди продавці будуть дзвонити? Я почав шукати вказані організації в Інтернеті: ні в кого з них не виявилося сайту.

Правда, вдалося знайти стаціонарний телефон Громадського об'єднання «Правозахист». На тому кінці дроту мені сказали, що безпосередньо захистом МАФів організація не займається, але іноді консультує малих підприємців. Виходило, що продавці шаурми блефують. Воно й зрозуміло, бізнес-то явно брудний, причому в буквальному значенні слова: достатньо одного погляду на те, якими руками роблять шаурму.

6. Если к тебе в палатка прищел санэпидстанция с микроскоп - не торопись взрывать свой палатка. Может он просто прищел покущать и показать микроскоп вместо заплатить денги.

Сергій Прокопчук, підприємець, який двадцять років пропрацював у сфері харчового бізнесу в Києві, каже, що кіоски з шаурмою не закриють ніколи.

- Хто буде вбивати курку, яка несе золоті яйця? - говорить він. КМДА піддає МАФи численним перевіркам. Але все робиться з однією метою - змусити продавців відкуповуватися. Можна, звичайно, змусити їх дотримуватися санітарних норм, але власникам шаурми так працювати невигідно. Занадто багато сил і грошей піде на це. Так що їжте поки те що дають.

Примечаний

Воины шаурмы! Очен скоро ващ нелегкий борьба будет легче. Наши братья, водители газелей, идет к вам на помощь. Летом мы начнем продавать шаурма в марщрутках. Пусть гяуры ходит, ездит и бегает под себя!

їжа київ

Знак гривні
Знак гривні