З

Збірна Тітушко - сталіністи, православні, путінци та інший русскій мір (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МЕРЕЖІ)

Візуалізація мережі інтернет-прихильників тренованих чоловіків, яким подобається бити жінок під час мітингів. Більшість активних прихильників руху на підтримку скандального спортсмена одностайні в своїх політичних та ідеологічних поглядах: Росія, Путін, Сталін, Медведчук, російська мова та федералізація України.

Автор: Діана Полонська

Організації

За допомогою цього інструменту ви можете роздивитися мережу в деталях (виберіть режим повного екрану та збільшуйте картинку)

Для того щоб збільшити картинку, клікніть на неї

Організації, що вписалися за "спортсмена" Тітушко

З самого початку судової справи над спортсменом, що звинувачувався у нападі на журналістів, з’явилися його активні прихильники, які засновували групи у соцмережах, влаштовували зустрічі з Вадимом і фотографування на згадку, як із зіркою. Texty.org.ua розібралися у мережах прихильників скандального спортсмена та проаналізували їхні погляди й інтереси. Виявилося багато цікавого.

Наприклад, організатор руху журналістка Оксана Шкода, яка є головним редактором київського випуску проросійської «Объективной газеты». Шкода відвідує заходи проекту Віктора Медведчука «Украинский выбор», симпатизує ПСПУ, партії Великая Россия, Славянской партии, скандальної партії "Родина" та багатьом іншим проросійським силам.

Виявилося, що багато активістів руху підтримки Тітушка не тільки є друзями Шкоди, але і сповідують ті самі погляди, що й вона. Більше того, навіть ті, хто не зазначені у переліку друзів Шкоди в соцмережах, але приєдналися до груп підтримки спортсмена, також дивним чином полюбляють «Русский мир», «Русский блок» та є активними учасниками груп «Федеративная Украина» та «Антифашистського народного фронту» - громадської ініціативи, одним з керівників якої є нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Серед активних прихильників Тітушка (ті, хто приходив до суду, організовував обговорення в соцмережах, вів тематичні групи) також чимало прихильників політичного проекту Віктора Медведчука «Украинский выбор». Є група тих, хто представляє ліві погляди і є прихильниками КПУ та груп на кшталт Союзу Саліністів Росії, Руху за відродження СРСР.

Є ті, хто фанатіє від певних особистостей і входить до груп Фанатів Нестора Шуфрича і «За Бузину!».

Чим більше було таких зв’язків у мережі прихильників Тітушка, тим більш дивними у ній були постаті, у вподобаннях яких зазначалися організації з полярними поглядами чи без яскраво вираженої ідеології - Демократичний Альянс, Рух Чесно, Платформа Свідомо, Чорний комітет.

Не виключено, що ці особи підписалися на сторінки "ідеологічно ворожих" організацій з метою розвідки і спостереження за "противником".

Але таких було всього кілька чоловік з проаналізованих нами 55.

Деякі особи не вказали своїх уподобань у відкритому доступу в профайлах соцмереж, як, наприклад, журналіст Максим Равреба, який активно писав про Тітушка у позитивному ключі, відкрито висловлював свою прихильність до нього, але ніяких даних про це та про інші свої вподобання у соцмережах не залишив.

Люди

За допомогою цього інструменту ви можете роздивитися мережу в деталях (виберіть режим повного екрану та збільшуйте картинку)

Для того щоб збільшити картинку, клікніть на неї

Люди, що піднялися на захист "Вадіка-румуна"

Як ми це робили

Для візуалізації були взяті дані про прихильників Вадима Тітушка із груп у соцмережах ВКонтакте та Facebook, а також тих, хто підписав відкритого листа президентові та генпрокурору з проханням об’єктивно розслідувати справу стосовно спортсмена.

Ми виписали дані щодо їхніх ідеологічних уподобань та участі в різних організаціях. Бралися відкриті дані з акаунтів осбів у соцмережах – уподобання, підписки, заходи, фотографії, записи на "стіні", які висловлюють підтримку спортсменові і засуджують його опонентів. Критеріями відбору були: прихильність до руху («лайк» або підписка на сторінку), відвідування заходів, перебування учасником руху або його організація.

Візуалізація відображає зв’язки між людьми та організаціями. Чим більшим є коло та напис організації – тим більше людей зі списку прихильників Тітушка до неї входять. Чим більшими є прізвища людей, тим у більшу кількість організацій вони входять зі переліку спільних для прихильників Тітушка.

*******

Важлива складова бюджету інтернет-видання TEXTY.org.ua- пожертви читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

datavis агенти тітушко

Знак гривні
Знак гривні