К

Крах науки? В Україні майже не роблять власних винаходів (ІНФОГРАФІКА)

Які успіхи України на ниві науково-технічного розвитку? М’яко кажучи, ніякі. Радше навпаки. З позицій науково-технічного прогресу Україна безпрецедентно змарнувала останні 12 років. Про це свідчать нещодавно опубліковані дані Державного комітету статистики. Усі «стратегічні» показники, якщо не залишились на рівні 2000 року, то різко впали. Щоправда, зросла кількість впроваджених нових технологічних процесів. Натомість виробництво інноваційної продукції скоротилось майже у 5 разів. Про що це свідчить? Україна все ще імпортує «винаходи» з-за кордону, але розробляти свої – зась.

Текст і графіка: Ярина Михайлишин

На тлі Євросоюзу наші позиції просто жалюгідні. «Найскромніша» в цьому контексті країна – Болгарія, з населенням і площею в 6 разів меншими витрачає на науковий розвиток в 7 разів більше і має втричі більшу кількість підприємств, що використовують інновації. Більше про український науково-технічний застій в свіжій інфографіці «Текстів».

Щоб збільшити інфографіку, клікніть на неї.

*******

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів

Якісна і нерозважальна журналістика, яка працює в інтересах публіки, потребує затрат і в принципі не може бути прибутковою. Але натомість вона є суспільним надбанням, як, наприклад, чиста вода. Тому фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Якщо ви здійснили пожертву, повідомте будь ласка нам на адресу texty.org.ua (равлик) gmail.com Це потрібно для того, аби ми могли відзвітувати вам, куди витратили зібрані кошти

Як можна перерахувати кошти:

EugeneLakinsky(НА)gmail(КРАПКА)com - наш рахунок на ПейПел;

ЛікПей

096 551 68 93 - гроші на рахунок можна слати і на телефон - це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua @ gmail.com

U336801545841 - наш гаманець у гривнях на ВебМані

єс наука інфографіка datavis абзац

Знак гривні
Знак гривні