У

Україна-2027. Обережний оптимізм від індіанців майя

24 серпня незалежній Україні виповнюється вісімнадцять років. У деякому сенсі кругла дата: із такого віку людям дозволено законно продавали алкоголь. Ми ж спочатку хотіли зануритися з цього приводу в спогади: а що було там, 18 років тому? Потім визнали такий підхід «баяном» - так робили неодноразово і робитимуть ще не раз. Тому вирішили написати інший текст, - про те, як житиме країна через 18 років.

АВТОР: Антон Зікора

Треба сказати, вчені-футурологи вже потоптатися по цій темі. І є безліч різних версій щодо нашого далекого і близького майбутнього. Наприклад, експерти ООН пророкують: до 2025 року населення України зменшиться на одну п'яту. Історик Ярослав Грицак гадає, що ми до того часу вступимо до ЄС (якщо не станеться чогось несподіваного, що трапляється частенько в історії, - зауважує сам історик). Деякі військові експерти прогнозують російсько-українську війну через три роки.

Багато хто припускає, що наша країна, як і багато хто з її сусідів, буде населена китайцями, вєтнамцями і вихідцями з інших країн Азії. Дехто лякає черговою світовою війною, катаклізмами, голодом і тому подібне. А світовою валютою стане китайський юань

У нас немає підстав ні погоджуватися з цими тезами, ні спростовувати їх, зараз мова не про це.

Справа в тому, що між нинішньою, вісімнадцятирічною, Україною та Україною тридцятирічною є одна знаменна дата, не зважати на яку не можна. Це кордон 2012-2013 років. Так-так, ви вгадали: зараз мова піде про календар індіанців майя. Для початку нагадаю скептикам: майя - це люди, що побудували на величезному просторі цілі міста з пірамід, які не поступаються за величиною єгипетським. При цьому в культурі індіанців відсутнє колесо як таке. Також майя створили дуже точний календар, розрахували цикли затемнень, склали таблиці синхронізації періодів обертання Меркурія, Венери, Марса, Юпітера Сатурна і Місяця. При цьому найбільший великий цикл в їх календарі - алаутун, триває 63 мільйони років.

Згідно з цим же календарем, з моменту створення людства минуло чотири цикли, або «Сонця». Змінилися чотири раси, які загинули під час великих катаклізмів. І лише деякі люди залишилися живими й розповіли про те, що сталося. «Перше Сонце» тривало 4008 років і було зруйновано землетрусами. «Друге Сонце» тривало 4010 років, і було знищено ураганом. «Третє Сонце» тривало 4081 рік і впало під вогненним дощем, що вийшов з вулканів. «Четверте Сонце» (5026 років) закінчив потоп. Зараз ми доживаємо останні роки «П'ятого Сонця». 21 грудня 2012 року воно закінчиться. І, судячи з усього, нас всіх чекає зустріч з вічністю.

В Інтернеті існує безліч сайтів, присвячених періоду 2012-2013, є міжнародна організація Комітет-2012, яка відраховує дні до Події і розробляє сценарії змін. Природно, не залишився байдужим до гарячої дати і Голівуд. Готуйте грошики: в кінці року на екрани вийде фільм «2012».

"2012" черговий фільм апокаліпсис з Голівуду.

Після перегляду цього трейлера трагедія одинадцятого вересня здасться дитячими пустощами.

З’явився навіть прогноз якось американського вченого, котрий пророкує на 22 вересня 2012 року потужну магнітні бурю, яка вирубить чутливе електронне обладнання. Цю гіпотезу з радістю по черзі публікують світові таблоїди.

Всьо буде чьотко! Зірки повернуться до нас передом

Що ж думають з приводу 2012-2013 нащадки тих самих майя? Сам я в Мексиці не був і люльку з ними не курив. Але знаю людей, які їздили в цю країну, щоб поспілкуватися з їхніми шаманами (які, до речі, консультували Мела Гібсона під час зйомок фільму «Апокаліпсис»).

В цілому картина вимальовується така. Кінця світу, в сенсі Армагеддону, не буде, як і не буде райдужної ери Водолія. Просто це світ очікує невеличке переформатування. Якщо зараз небесні тіла все ще більше покровительствують Північній Америці, то в нову епоху зірки будуть «перемикатися» на інші території. Світова фінансовий криза, послаблення ролі долара (в цілому) - ознаки цього процесу.

До речі, самі мексиканці, будучи залежними від США, без великої радості чекають нового часу. Економіка Мексики багато в чому пов'язана з американською. Хоча говорити про повний занепад Штатів ще рано.

Якщо, згідно з розрахунками майя, планети повернуться до Америкиі спиною, до кого ж вони повернуться обличчям? Є версія, що до України, втім, не тільки до неї, небесні тіла будуть сприяти всій Східній Європі, аж до Уралу. Це не значить, що відразу, 22 грудня 2012 року, тут настане рай. Просто люди, що населяють ці території, будуть отримувати більше енергії - ми станемо більш активними і підприємливими, якими зараз є американці.

Подібне притягує подібне, тому сюди будуть приїжджати такі ж активні люди вочевидь таки зі Сходу. Але найголовніше питання: куди направляти цю активність? - так і залишається відкритим. Тому висновок такий: з огляду на астрологічні вчення майя, є підстави вважати, що зірки будуть допомагати Україні-2027. Все інше залежить тільки від нас.

україна зікора прогонз

Знак гривні
Знак гривні