8

8 березня: св'ято нижчої істоти.

8 березня і 23 лютого - як інь і ян. Перше - для жінок, друге - для чоловіків. 8 березня більш людяне: завжди приємно дарувати квіти жінками. Важко пояснити дітям, що святкують 23 лютого, але «день мами» вони сприймають легко і невимушено. Важко пояснити, чому в садочку це свято відзначають, а вдома ні. Однак обидва свята мають подвійне дно.

Думка про те, що влада така сама, як і суспільство, або навпаки - суспільство таке саме, як влада, почала ширитися від одного інтернет-інтелектуала до іншого після обрання Януковича. Нещодавно публіцист Володимир Золотарьов проілюстрував її красивою алегорією: суспільство дивиться на владу і з жахом бачить своє власне відображення.

Але вернемося до нашої мімози, тобто, до 8 березня. Фасад виглядає романтично: квіти, вечірнє вбрання, парфуми, подарунки і привітання. А що приховується за цим фасадом? Іноді варто поглянути в дзеркало, а там, як уже було сказано, ми побачимо, як діємо ми самі - і як в дзеркальному відображенні діє наша влада.

Спершу ми побачили у цьому дзеркалі прем’єра Криму і колишнього головного міліцонера країни Анатолія Могильова. Його можна чисто по-чоловічому зрозуміти. На солідного мужика при грошах, при посаді і з каділаком напала якась скажена баба. І не де-небудь, а в кримському парламенті.

Прем’єр у відповідь на критику зі сторони місцевого нардепа Олександри Кужель (і як вона стала там депутатом? О, ці дивні партійні списки!) порекомендував їй пасти корів і натякнув на клімакс. Депутати-мужики зустріли таке дотепне зауваження оплесками.

Цікаво, чи пришле Могильов букет квітів Кужель на 8 березня? Думаю, що пришле, бо для справжнього мужика, яким, без сумніву, мислить себе кожен міліцонер, привітати жінку в «міжнародний день» - це святе. Так само, як і нагадати їй про її місце в усі інші дні.

Науково обґрунтував право «мужика» чмирити «бабу» спікер Верховної Ради Володимир Литвин: «Чоловік - це вища істота, тому що жінка створена була з ребра Адама. Відповідно, вона вже стоїть на нижчому щаблі». Спікер говорив про традиційні цінності українського суспільства і аргументував, чому не можна приймати закон з квотами для жінок у держструктурах.

Причому, сказав він це не зопалу якомусь журналісту, котрий підбіг у невідповідний момент. Цю тезу спікер озвучив телеканалу «Рада», а туди експромти не потрапляють.

І зовсім вже лячно стає за себе, коли дивишся, як у Шустера побилися нардеп Вадим Колесніченко з головною FEMENкою Олександрою Шевченко.

Порносцена куди огидніша ніж усі роботи скандальної виставки «Українське тіло» разом взяті. Обоє викликають огиду. В честь 8 березня Шевченко не чіпаимемо.

Візьмемося за Колесніченка. Увесь інтернет вимагає від нього вибачень за те, що він назвав Олександру проституткою, але мало хто звернув увагу на семантичний ряд його викриків : «Простітука!» , «Баба!», «Валі отсюда!», «Дрянь!".

Ви помітили, що нейтральне «баба»,- слово, яким більшість чоловіків називають особу жіночої статі, стоїть в одному ряду зі словами, котрі несуть відверто негативне і лайливе забарвлення: «проститутка», «дрянь», «валі отсюда». Виходить, для нього що «проститутка», що «баба» - одне й теж саме.

8 березня, згадані чоловіки - і мільйони інших,які так само в повсякденному житті ставляться до іншої статі, - вітали жінок із жіночим днем, говорили компліменти, дарували квіти і презенти.

Зі святом! Якщо воно вам таке потрібне.

Інфопорн

мезозой 8 березня

Знак гривні
Знак гривні