А

Африканська Україна. За рік президентства Януковича ми опустилися ще нижче (ФЛЕШ-ІНФОГРАФІКА)

З моменту обрання Януковича президентом не минало і тижня, аби дії влади не викликали шквалу обурення. ТЕКСТИ взяли п’ять міжнародних рейтингів і проаналізували, як змінилося місце України у світі за останній рік? Чи помітно «реформи» Азарова, коли дивитися на Україну із-зовні?

Висновок невтішний. Ми стабільно знаходимося на рівні африканських країн і протягом минулого року опустилися ще нижче. При цьому «відновлення керованості», яким так гордиться влада, не зупинило деградацію, лише забрало в нас частину свободи. Клікайте мишкою на кожен з рейтингів

Подивитися на цю ж інфографіку у великому розмірі

Пояснення

Індекс економічної свободи

Ми в зоні «репресивної» економіки. За останній рік наш рейтинг упав на 0,6 пункти. Найбільше потягнуло вниз ситуація з оподаткуванням і корупцією, але стало легше торгувати.

Рейтинг зручності ведення бізнесу Doing Business

Наш рейтинг зріс на 2 пункти. Погіршилася ситуація з закриттям бізнесу (-5), реєстрацією власності (-4), покращилася з відкриттям бізнесу (+18)

Глобальний рейтинг якості життя

Чим більша цифра тим краще життя. Найзручніше мешкати в США (86 балів), найменше комфорту в Сомалі (28 балів)

Україна скотилася на 2 позиції. У нас в порівнянні з минулим роком стало дорожче, погіршало з культурою, відпочинком, економікою і навколишнім середовищем. Також значно зносилася інфраструктура

Рейтинг свободи

Вимірюється за семибальною шкалою. Чим менший бал, тим більше свободи. Україна за рік додала один бал і отримала зниження статусу від «вільної» до «частково вільної» країни. Причини зниження рейтингу дослідники пояснюють тим, що погіршилася ситуація зі свободою ЗМІ, спецслужби почали тиснути на студентів, аби утримати їх від участі в акціях протесту, влада демонструє ворожість до опозиції, зарубіжних неурядових організації, збільшився вплив президента на судову систему.

Чим більше балів, тим менше корупції. Мінімум зловживань владою у Данії, Новій Зеландії і Сингапурі (9.3), найбільше в Сомалі (1.1) За рік наша ситуація погіршилася на 2 пункти.

________________________

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам наших читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані

U336801545841

Гроші на рахунок можна слати і на телефон

096 551 68 93 - це Київстар

, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

Якщо ви зробили пожертву, то просимо повідомити нас по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com і вказати, на яку платіжну систему ви переслали кошти

рейтинг світ datavis янукович

Знак гривні
Знак гривні