І

Існування сайту добігає кінця. Ітогі подвєдьом (c)

Шановні читачі, наступного тижня наш скромний портал ZaUAorg розпрощається з вами. Сайт буде заморожено (принаймні щодо статтей). Наостанок хочеться підбити підсумки за рік роботи.

Щиро ваша: редакція ZaUA.org

У нас вийшло більше тисячі матеріалів, але окремо хочеться відзначити

Спецпроекти ZaUA.org:

1. Тиждень y морській піхоті - наш кореспондент Анатолій Бондаренко провів 5 робочих днів в розташуванні батальйону морської піхоти в Феодосії, і писав щоденні репортажі про життя і службу цього єдиного в країні підрозділу морпіхів.

2. Щирі новини від Антона Зікори. Зікора виявився непоганим продюсером, знімаючи повноцінні ролики зі скромним бюджетом. Загалом було відзнято 5 серій вигаданих новин, які змусили посміхнутися багатьох наших глядачів.

3. Відеопортрети від Станіслава Ясинського: проникливі і щемливі слайд-шоу із життя простих і дуже цікавих людей - від водія трамваю до естрадного поета.

4. Математична перевірка виборів-2010 - статистика проти фальсифікацій, дві статті та одна онлайн-програма на тему, де в Україні найбільше фальшувалися вибори.

5. Артем Чапай: "Щоденники мотоцикліста" - Чапай, як і у свій час Че, проїхав дорогами країни, розповідаючи про свої враження у смс-репортажах і питаючи зустрічних, про що вони мріють і що таке для них Україна. Тепер йому нічого не залишається, як стати лідером повстанців.

6. "1939-1945: Неписана Історія" - родинні перекази про війну від дітей і внуків тих хто її пережив, людською мовою. Найкраща відповідь тоталітарному культу, в який Кремль намагається перетворити свято 9 травня.

7. Рейтинг продажів укрсучліту - перший рейтинг українських книжок, базований на даних книгарень про реальні продажі.

8. Онлайн-репортажі. Наші кореспонденти знаходилися в гущі подій, писали в твітер і слали смс-повідомлення. Ось, наприклад, репортаж із виборчих штабів у другому турі. Або репортаж з одного дня "Антитабачної кампанії".

9. Кінорецензії від Олександри Киричук - неординарний погляд на новинки синематографу.

10. "Сімейна бібліотка з Омеляном Тарнавським" - старі (і нові) книжки, які варті того, щоб їх перечитати.

Тепер про технічні моменти: ми намагалися всіляко спростити користування ZaUA.org для мешканців Інтернету - додали можливість створювати демотиватори прямо в коментах, інтегруватися з твітером, фейсбуком та іншими ЖЖ :).

Через брак ресурсів ми не створили відділ шикарної інфографіки, тому обмежувалися саморобною треш-інфографікою - і людям подобалося! :) От, приміром, як у випадку з Героями України або Нацкоммором.

Що б хотілося відзначити з контенту:

Ряд статтей, які по-іншому змушують подивитися на деякі моменти в історії - від полковника Гуляницького до рекламіста Шухевича.

Переклад найцікавішого з західного інформаційного простору: свіжі концепції, іноземний досвід реформ, суспільство і наука.

Розпочато цикл матеріалів, які описують естетику сучасної України.

Наші економічні оглядачі - Павло Контрактович, Тимофій Крамарів та інші не просто критикували владу (там, де її треба було критикувати), але пропонували, що і як треба змінювати.

Дослідили реальний досвід двомовності в країнах світу (Бельгія, Фінляндія, Канада). Знайшли чудових авторів серед читачів - Володимира Рапопорта і Alex'а - які писали про реформи у вітчизняній металургії та армії.

Регулярно постачали цікаве відео з усього світу.

І ще багато іншого - що можна глянути у розділі "Статті" за опціями "Найбільш популярні за рейтингом" або "Найбільш популярні за відвідуваністю" в колонці праворуч.

Подяка користувачам:

Найкраще, що було на сайті - це його читачі. Спільнота активних дописувачів і спільнота користувачів (а їх зареєструвалося майже 900).

Дякуємо всім, хто був з нами цей рік - якби не ваша зацікавленість, проект закінчився б раніше.

Подяка колегам:

Дякуємо сайтам-партнерам, в першу чергу - "Українській правді". Завдяки цій співпраці наші матеріали змогла прочитати значно більша кількість людей.

Подяка інвесторам:

Саме фінансування від партії "За Україну!" зробило можливим цілий рік роботи сайту.

Дякуємо інвесторам, які виконують домовленості, серед яких головна - невтручання в редакційну роботу.

Що далі:

Група, що робила ZaUA.org, підшуковує новий проект. Не прощаємося - залишайтеся з нами. Де ми і чим займаємося повідомимо твітером і групою розсилки.

Колектив ZaUA.org:

Роман Кульчинський

Павло Солодько

Антон Зікора

Сергій Лук'янчук

Анатолій Бондаренко

і

Юрій Палійчук, який швидко став невід'ємною складовою команди.

До зустрічі в ефірі.

сайт редакційне

Знак гривні
Знак гривні