В

Ви думали, до влади прийшли урки? Помиляєтеся! Тепер нами керують дворяни

Багато хто боявся, що з приходом Януковича в українській владі запанує безкультур'я. Супротивники біло-блакитних, показуючи в бік Віктора Федоровича і його товаришів, казали: «донецьке бидло». Сьогодні ми можемо сказати, що це, слава Богу, не так. По-перше, сам Янукович, на думку відомого архітектора і громадського діяча Лариси Скорик, виявився потомственим аристократом.

Блакитну кров пускав: Антон ЗІКОРА

Це треба цитувати: «Я, як архітектор, по абрису і повороту голови, за формою рук можу досить багато зрозуміти про генеалогічне древо. Так от, як би не намагалися шпигати щодо Януковича та звеличувати Юлію Тимошенко, його будова, тектоніка, якщо на те пішло, свідчить про належність до вищого стану, а її зовнішні дані вказують на плебейство», - сказала колишній член центрального проводу Народного Руху.

Залишимо слова екс-націоналістки без коментарів.

Що найцікавіше, потомственим аристократом опинився і Дмитро Табачник. Адже це тільки по батьківській лінії він єврей, а по материнській - з роду дворян Глєбових.

Один із його предків нібито був навіть генерал-губернатором Києва. Прабабуся Наталія Францівна Глєбова закінчила «Киевский институт благородних девиц». І як краща учениця була представлена самої імператриці Олександрі Федорівні. Так, в усякому разі, Табачник пише в своїй книзі.

Більш того, як і слід було очікувати, справжнім потомственим аристократом виявився Єгор Бенкендорф, призначений новою владою президентом Національної телекомпанії.

Замкерівника УТ-1 дворянина Бенкендорфа Валід Арфуш (праворуч) теж із давньої аристократичної родини. З його призначенням стало зрозуміло, чому він так активно поливав Ющенка і не чіпав Януковича

«Был при Николае Втором Александр Христофорович Бенкендорф – мой прапрапрадед. Он был начальником Третьего управления жандармерии. Это человек, который служил на благо Государя. Был ему предан и никогда не подводил», - каже він y цьому фільмі.

Олександр Христофорович Бенкендорф був неоднозначною особистістю - з одного боку, він виявляв чудеса хоробрості на полі бою. Воював з турками і французами. У період війни 1812 року командував різними військовими підрозділами, які взяли в полон 30 тисяч солдатів і офіцерів противника. Напевно, є чим пишатися, правда?

Тільки Єгор плутає: Олександр Христофорович Бенкендорф очолював жандармерію при Миколі Першому, а не Другому! Причому мова тут, схоже, йде саме про незнання Єгором історії, а не просто про помилку. Адже телепродюсеру виправити ляп у відеоролику, навіть якщо він вже знаходиться в Мережі, нічого не варто.

Крім того, слід сказати, що Олександр Христофорович Бенкендорф справді очолював Третє управління жандармерії — а боролося воно з інакомисленням. Про що Єгор скромно замовчує, але - то таке.

До речі сказати, ролик, в якому Єгор плутає біографію свого предка, знятий напередодні виборів київського голови 30 травня 2008 року, на яких Бенкендорф висунув свою кандидатуру.

Він стверджував, що є автором слогану "Схід і Захід - разом!" і виступав за легалізацію проституції, 30% доходів від якої обіцяв міській казні.

Не допомогло: за нащадка шефа таємної поліції проголосувало 703 людини.

Мало того, виявилося, що предки Валіда Арфуша, заступника Бенкендорфа, теж виявилися шляхетними особами. Про себе він себе говорить, що його мати - професор арабської літератури, а батько - нащадок старовинного аристократичного роду.

Аристократи завжди тягнуться один до одного. Не дарма в ніч підрахунку голосів після другого туру президентських виборів Валіда можна було побачити у штабі Віктора Януковича.

Напевно, симпатії до біло-блакитних з боку араба викликані також неприйняттям помаранчевих ще з того часу, як в журналі Арфуша "ПапараZZи" вийшли фото Андрія Ющенка з його дівчиною.

Сина президента сфотографували на відпочинку в Туреччині. Після цього згорів «Бентлі» Валіда, і він звинуватив у всьому Віктора Ющенка.

Президент - аристократ, аристократ і міністр освіти, аристократи - керівники НТКУ. Виходячи з таких даних, можна було б припустити, що тепер по УТ-1 нам будуть день і ніч крутити щось піднесене, поетичне й музичне. Але навряд чи.

Швидше за все, формат УТ-1 буде дрейфувати в бік гламуру, ближче до профільного блогу “Рагулі”. У всякому разі, такий висновок можна зробити із знайомства з журналом «ПапараZZи». Мабуть, будуть салони, покази мод.

Також, схоже, українці зможуть детальніше ознайомитися з фільмами батька Єгора - Андрія. А це понад сорока картин, у тому числі «Бандитський Петербург-4», «Бандитський Петербург-5», «Бандитський Петербург-6».

Єгор теж займається кіно. Тому фанати УТ-1, швидше за все, у найближчому майбутньому побачать його режисерські роботи «Сповідь Дон Жуана", "Ялинка, кролик, папуга". Він також продюсував картини "Сім днів до весілля" та "Казка про жінку та чоловіка". Шукайте їх у програмі.

Найімовірніше, Бенкендорф і Арфуш зроблять гучні заяви про радикальну зміну формату НТКУ. Але обізнані люди кажуть, що її змінити неможливо: так сильно в її пори в'ївся дух радянського нафталіну.

Ах, ледь не забув. Ані Арфуш, ані Бенкендорф взагалі не спілкуються українською.

Потомствений киянин Бенкендорф навіть не зміг сказати щось державною у своєму передвиборчому фільмі.

Ліванець Арфуш, який нещодавно прийняв українське громадянство и православ’я (його хресні батьки Ірина Білик і Нестор Шуфрич), також не розмовляє українською. Тому думайте самі, наскільки Національна Телерадіокомпанія України буде національною.

янукович табачник табаник йостид медіа

Знак гривні
Знак гривні