Р

Розведення-2, Петрівка-Богданівка. Супутникові знімки позицій, з яких мають відійти наші збройні сили

Як і у випадку з Золотим, ми знайшли на GoogleMaps супутникові знімки позицій, які 08 листопада в односторонньому порядку можуть залишити українські збройні сили. Чому в односторонньому – тому що російські гібридні сили вже говорять про відведення 09 листопада, а президент Зеленський форсує розведення якомога швидше. Відведення має початися сьогодні, але, як заявляє командуючий ООС Владимир Кравченко, лише в разі аналогічних дій з боку російських гібридних військ.

Автор: Орест Зог, дані: Google Maps

Оновлено: розведення переноситься на 09 листопада 2019 року

Проте, на цей раз для відведення (відступу) українських військ потрібно буде залишити значно більше позицій, ніж у випадку Золотого-4. Звичайно, це лише наша оцінка ситуації на місцевості, яка може не збігатися з планами військового керівництва.

Зазначимо, що за словами влади, відведення військ не означає відмови від контролю над територіями. На них мають продовжити працювати поліція, Нацгвардія та прикордонники. Та чи так буде невідомо, бо "керівники" російських проксі-утворень ("Л/ДНР") вже заявляють, що в разі введення Україною поліції, вони ввежкть свою

Загальна ситуація

Невелике село Петрівка (його ще називають Петрівське) було важливим опорним пунктом російських терористичних сил, у 2018 було звільнене українськими військовими в результаті бойових дій. Як видно з карти, позиції в Петрівському дозволяють ефективно контролювати напрямки на північ, де знаходиться окупована Стила, та на схід (Роздольне, Кальміуське тощо).

У випадку відходу українських військ, який форсує команда Зеленського, швидше за все, доведеться залишити позиції з номерами 3, 4, 5, 6, 7, 8 та 9 на нашій карті. Клікайте на картинки, щоб побачити в більшому розмірі.

Загальна мапа

Позиція №1, 2

Прикривають Богданівку, (під контролем України) з північного сходу та сходу. Скоріше за все, позиції залишаться під нашим контролем.

№1

№2


Позиція №3, 4, 5

Прикривають Петрівське з півдня (у т.ч. переправу через річку Комишуваху).

№4

№5


Позиція №6, 7

Імовірно, є частиною захопленого у російських гібридних сил укріпленого пункту в Петрівському.

№6

№7


Позиція №8

Прикриває Петрівське з північного напрямку.

№8


Позиція №9

Основні укріплення у Петрівському, які закривають напрямок зі сходу.

№9


Позиція №10, 11

Укріплення російської гібридної армії.

№10

№11, сильно укріплена позиція ворога


Позиція №12, 13

Належність встановити важко. Імовірно, це позиції окупантів, створені для прикриття напрямку на окуповану Стилу і Докучаєвськ.

№12

№13


Нагадаємо, що останнім часом виникає все більше питань до того, що збирається робити Зеленський у рамках Мінського протоколу (якщо його виконувати буквально, то це загроза українській державності – ми втратимо незалежність).

На які ще поступки збирається піти президент для того, щоб всього лиш зустрітися з Путіним?

Керівник фракції "Голос" у парламенті, Сергій Рахманінов пропонує подумати над іншим шляхом вирішення проблеми війни на сході – заморозити конфлікт.

Також дивіться: Золоте. Розведення. Супутникові знімки позицій

розведення донбас петрівське війна

Знак гривні
Знак гривні