В

Всі брешуть, особливо про секс та приховані бажання. Однак Google знає все

Що Google-пошук на тему порно розповідає нам про нас же самих - інтерв'ю з Сетом Стівенс-Давідовіцом, автором нової книги «Всі брешуть».

Шон Іллінг, Vox.com

В книзі вразили два висновки: Америка пронизана расизмом і егоїзмом, а також країні загрожує криза незрілості, спричинена внутрішніми факторами.

Однак у книзі багато інших відкритих даних, яких ми того разу не торкнулись. Тому я зустрівся зі Стівенсом-Давидовіцем, щоб обговорити інші провокативні теми, які він досліджує.

Мене особливо цікавила сексуальність та онлайн-порно. Якщо, як стверджує Стівенс-Давідовіц, "Google - цифрова вакцина правди", то що він може розказати про наші особисті думки та бажання? Що ще ми ховаємо від наших друзів, сусідів та колег?

Мабуть, багато.

Дані Стівенса-Давідовіца, серед іншого показують, що чоловіків-геїв значно більше, ніж нам здається, що більшість чоловіків полюбляють жінок з надмірною вагою, але бояться запросити їх на побачення, що заміжні жінки надмірно переймаються, що їхні чоловіки можуть виявитись геями, що багато гетеросексуальних жінок дивляться лесбійське порно, а також порно з насильством над жінками більш популярне серед жінок, ніж серед чоловіків. Я попросив Стівенса-Давідовіца пояснити мені ці факти і ось що він мені розповів.

Ш.І.: Минулого разу, коли ми говорили, я розпитував про найдивовижніші чи шокуючі знахідки у вашому дослідженні. Ми говорили про расизм та про можливість кризи зрілості в Америці. Але нині я хочу пірнути в дещо легшу тематику - сексуальність і онлайн-порно. Що можете розповісти про це?

С-Д.: Порно є найбільшим джерелом для вивчення сексуальності. Я не розумію, як соціальні вчені не просили Pornhub надати свої дані. Я був одним з перших. Я надіслав деякі свої результати деякому із найвідоміших соціологів та секс-дослідників у світі. Багато хто з них цим не зацікавився.

Ш.І.: Чому порнографічні дані пропонують таку унікальну інформацію?

С.-Д.: Щоб дізнатись про секс, треба у них запитати про це, але люди брешуть про такі важливі теми, як секс.


Ш.І.: Ви порівняли багато даних і що вони вам розповіли?

С.-Д.: Є дуже багато варіацій того, що люблять різні люди. Але 30% того, що вони дивляться, можна назвати огидним.


Ш.І. Але навіщо приділяти таку увагу сексу? Це була ваша ініціатива чи вас до цього підштовхнули ваші дані?

С.-Д.: Це книга про людську природу. Секс - це велика частина людської природи. Деякі критики моєї книги закидали мені, що вона одержима сексом. Всі одержимі сексом. Якщо люди кажуть, що це не так, вони брешуть.


Ш.І.: У своїй книзі ви наводите деякі цікаві дані в книзі про сексуальну орієнтацію.

С.-Д.: Зрозуміло, що багато гомосексуалів все ще бояться відкрити свою орієнтацію. У місцях, де важко бути геєм, наприклад, в штаті Міссісіпі, набагато менше чоловіків признаються, що вони геї, ніж у місцях, наприклад, у Нью-Йорку. Але пошуки гей-порно майже скрізь однакові.


Ш.І.: Але не обов’язково говорити, скільки геїв є у цих місцях, хоча ці дані і є відкритими.

С.-Д.: Не бачу нічого поганого у розголошенні цих даних. За моїми спостереженнями, іншими чоловіками цікавиться близько 5% чоловіків.


Ш.І.: Чи можете ви дійсно зробити конкретні висновки з таких даних? У кожної людини різна історія пошуку, так?

С.-Д.: Я думаю, що порно - це чудове мірило сексуальних фантазій людей, навіть якщо вони ніколи не здійсняться.


Ш.І.: Але є люди, які скептично ставляться до ваших висновків. Що можете їм сказати?

С.-Д.: Я думаю, що перегляд порно скаже набагато більше, ніж відповіді на запитання. Проте я згоден, що ці дані треба інтерпретувати дуже обережно.


Ш.І.: Давайте поговоримо, що одружені люди шукають в Інтернеті.

С.-Д.: Дуже багато жінок цікавиться, чи часом їхні чоловіки не є геями. Це питання дуже популярне на Півдні США, де багато геїв справді одружені з жінками.


Ш.І.: Як ви думаєте, чи виправдана така цікавість жінок до цього? Чи це питання вони повинні запитувати частіше?

С.-Д.: Я думаю, що жінки занадто одержимі сексуальністю своїх чоловіків. Вони у вісім разів частіше запитують Google, чи є їхній чоловік є геєм, ніж чи він є алкоголіком, і в 10 разів частіше запитують Google, чи є їхній чоловік геєм, ніж чому він сумний або пригнічений. Набагато більше імовірно, що жінка одружена з чоловіком, який таємно є алкоголіком або пригнічений, ніж з таємним геєм. Близько 98% одружених чоловіків – це гетеросексуальні чоловіки. Це дійсно правда.


Ш.І.: А чого ж бояться чоловіки?

С.-Д.: Вони бояться, щоб їхні дружини не були божевільними.


Ш.І.: А що б вони мали запитувати у Google, якби знали, що шукають їхні дружини?

С.-Д.: Вони мали б поцікавитись, чи їхніх дружин не приваблюють інші жінки.


Ш.І.: А розкажіть мені про приховані сексуальні бажання.

С.-Д.: У людей різні сексуальні схильності, тому навіть у вільних місцях є свої табу. Наприклад, я помітив, що серед молодих юнаків дуже популярні запити на порно зі старшими жінками. Проте мало хто з юнаків перебуває у стосунках зі старшою жінкою.


Ш.І.: Я навіть не знаю, що про це думати. Може, маєте якісь теорії?

С.-Д. Це дуже цікаво. Про деякі сексуальні уподобання я вперше дізнався на шоу Джеррі Спрінгера, в якому представлені дуже бідні, неосвічені люди. Людей приваблюють тварини, члени сім'ї або люди похилого віку. Але тепер, опрацювавши дані, я усвідомлюю, що такі схильності є й серед заможних, освічених людей. Але вони більше розуміють сучасні соціальні норми, тому будуть приховувати такі нахили від інших.


Ш.І.: Так, у книзі ви писали про сексуальні бажання, які приховують саме з культурних міркувань або побоюючись осуду. Що ви можете розказати про це?

С.-Д.: Треба розділяти, що хоче людина і що від неї хоче суспільство. Я впевнений, що багатьом чоловікам подобаються жінки з надмірною вагою, ніж худі. Але чоловіки будуть надавати перевагу худим, щоб вразити своїх родичів і друзів.

Це також можна побачити з даних. Порно з жінками з надмірною вагою популярне серед чоловіків. Але дані з сайтів знайомств показують, що побачення призначають худим жінкам. Тобто чоловік не покличе на побачення жінку, яка йому подобається, а жінку, яка вразить його друзів.


Ш.І.: Але ж це нездорова тенденція. Люди мають бути з тими, хто їх приваблює.

С.-Д.: Є багато самотніх жінок і чоловіків з надмірною вагою, що могли б підійти одне одному. Проте вони не зустрічаються. Чоловіки з надмірною вагою намагаються запросити на побачення худих жінок, при чому вони самі є менше привабливими для струнких жінок. В той же час є жінки, які голодують, щоб залишатись худими, щоб зберегти свого чоловіка. Хоча чоловік не проти, якби жінка важила б більше. Однак соціальні норми породжують саме такі невідповідності.


Ш.І.: Добре, назви мені пару прикладів найдивніших сексуальних бажань жінок і чоловіків.

С.-Д.: Серед жінок є такі, що дивляться порно з низькими чоловіками з маленькими пенісами, чоловіки ж шукають порно з великими соскАми.


Ш.І.: А як в інших країнах? Що там шукають?

С.-Д.: Найчастіший пошуковий запит Google в Індії, починається зі слів "Мій чоловік хоче ...", "Мій чоловік хоче, щоб я годувала його грудьми". Порно з грудним вигодовуванням в Індії популярніше, ніж будь-де. Практично в кожній країні кожен, хто шукає поради щодо грудного вигодовування, дивиться, як годувати груддю дитину. Проте в Індії пошуки Google щодо грудного вигодовування майже порівну розподіляються між грудним вигодовуванням дитини та тим, як годувати груддю чоловіка.

Після того, як я опублікував цю інформацію, деякі журналісти опитали людей в Індії. Всі спростували це. Але я впевнений, що є достатня кількість дорослих індійських чоловіків, які хочуть, щоб їх годували груддю. Це дійсно дивно, що це бажання може розвиватися в одній країні. Але про нього ще жодного разу відкрито не говорили.


Ш.І.: А які ще є цікаві висновки з інших країн, не з Америки?

С.-Д.: Японських чоловіків цікавить порно, де актор лоскоче партнерку. 10% подібних запитів на Pornhub якраз від молодих японців.


Ш.І.: Тобто все людство єдине у своїх дивацтвах?

С.-Д.: Так, в основному. Деякі люди дивуються з індійських чоловіків, які хочуть, щоб їх годували груддю. «Індійські чоловіки настільки дивні", - вважають вони, але це не правильна відповідь. Дані з порно показують нам, що всі ми дивні. Отже, ніхто не дивний.


Ш.І.: І все ж ми почуваємось дуже дивно, вважаючи (помилково), що інші не такі диваки, як ми.

С.-Д.: Інколи вважаю, що було б краще, якби всі відкрито заговорили про свої порно-бажання. Незручно було б перші 30 секунд, але ми б їх пережили і стали більш відкритими в темі сексу.


Ш.І.: А які ще цікаві висновки щодо жінок в Америці?

С.-Д.: Близько 20% гетеросексуальних жінок дивиться лесбійське порно.


Ш.І.: Ну не це дуже дивно.

С.-Д.: Проте серед жінок також і популярне порно з насильством щодо жінок. Воно серед них значно популярніше, ніж серед чоловіків. Я не хотів би цього казати, але ненависники жінок часто люблять посилатись на цей факт. Віртуальна реальність не завжди є політкоректною. При цьому популярність цього порно однакова серед жінок у всіх країнах світу. Це не залежить від того, яке ставлення до жінок в тій чи іншій країні.


Ш.І.: Дозвольте мені запитати вас про це: чи змінило вас це дослідження, що ви думаєте про сексуальність взагалі?

С.-Д.: Мене завжди дивувала еволюція, яку пройшов гомосексуалізм. Здавалося б, еволюція має підштовхувати людей до гетеросерсуального контакту для продовження потомства. Проте після вивчення порно я зрозумів, що гомосексуалізм - це не єдине бажання, яке не має сенсу з еволюційної точки зору.

Менше 20% запитів стосувались вагінального сексу двох людей, які можуть народити здорову дитину. Решта – це мультфільми, анальний секс, оральний секс, секс пальцями ніг, інцест, порно зі старшими людьми, лоскотання, порно з тваринами, секс з предметами тощо.


Ш.І.: Секс, очевидно, значно більше, ніж для продовження роду. Я б сказав, що багато зайвих страждань спричинено нашою плутаниною щодо цього.

С.-Д.: Я думаю, що все залежить від умов, в яких ми розвивались. Наші предки мисливці і збирачі не дивились Сімпсонів, а дорослі не бачили порно-фільму Сімпсони. Я думаю, що якби ми росли в тих умовах мисливців і збирачів, у нас було б бажання тільки вагінального сексу. Проте сучасні умови пропонують більше умов для розвитку сексуальності у всіх напрямках. Я все більше переконуюсь в тому.


Ш.І.: А яким ви бачите майбутнє онлайн-порно? Що там відбувається?

С.-Д.: Я думаю, за три роки анальний секс стане популярнішим за вагінальний. Ось що показують мої моделі даних.


Ш.І.: На чому бажаєте закінчити нашу розмову?

С.-Д.: Люди повинні купувати мою книгу. Там набагато більше!

інтернет культура секс

Знак гривні
Знак гривні