П

Податки і тендери: як змінити економічну модель, щоб менше крали

Цей текст - від підприємця з десятирічним стажем, компанія якого надає реальні послуги, з обігом в десятки мільйонів гривень на рік. Його пропозиції створені з врахуванням особистого досвіду, і відкриті для обговорення.

Автор: Сергій Бондаренко

Боротьба тільки починається, Україна стоїть на порозі змін. Є нагода створити країну вільних людей. І якщо ми цього не зробимо, то всі жертви та страждання останніх трьох місяців були даремними, і другого такого шансу не буде.

Є дуже багато кроків, які необхідно виконати: повна люстрація (через корупційні розслідування та розслідування злочинів) всіх органів влади та держслужбовців, визволення та відміна всіх справ проти репресованих та невинно осуджених злочинним режимом, розслідування злочинів та покарання всіх винних у організації, наданні та виконанні злочинних наказів, що призвели до людських страждань та смерті, та багато іншого.

Але одночасно з цим, обов’язково необхідно створити в країні нову економічну модель, при якій, ніхто не зміг би знову красти державні кошти в таких розмірах, як це відбувається останні 23 роки.

Одними з найбільших джерел отримання незаконних прибутків в Україні завжди були та є ухилення від сплати податків за допомогою створення та використання «платформ» та офшорів, і махінації при проведенні тендерних процедур. Насправді, це не дуже важко виправити, потрібне тільки бажання владних структур, і ось яким чином.

Податки з юридичних осіб

Для унеможливлення ухилення від сплати податків для фізичних осіб залишити прибутковий податок і податок з нерухомого майна та розкоші (машини вартістю понад 50000 у.о., яхти вартістю понад 100000 у.о., коштовності вартістю понад 10000 у.о., тощо).

Для юридичних осіб, необхідно відмовитись від всіх податків і зборів, які існують, і ввести податок від обороту. До чого це призведе? А ось до чого – 90 % чисельного складу податкової адміністрації стає непотрібною (з’являється багато непоганих бухгалтерів та економістів для підприємств), всі зобов’язання, щодо контролю, нарахування та перерахування на державні рахунки податку з обороту, несуть банки;

керівникам підприємств, не потрібно більше приховувати свої прибутки та ПДВ, всі зарплати стають «білими»;

наповнення бюджету почне відбуватися вже сьогодні, а не тоді, коли податкові, митники та інші видавлять ці кошти з підприємств;

за рахунок зменшення ланцюга постачання вартість товарів зменшиться(стає невигідним перепродавати товари, зникають посередники, шлях від постачальника/виробника до кінцевого споживача стає набагато коротшим);

Що для цього необхідно?

1. Найважче - це примусити нову владу запровадити такі зміни в законодавстві.

2. Вірно розрахувати відсоток податку (на основі статистичних даних за 2013 рік та декілька попередніх, де врахувати загальний об’єм банківських платежів, показники держбюджету на 2014 рік, та середньостатистичну похибку на зменшення, через прийняття такого закону, загального обсягу банківських платежів), за моїми підрахунками, це 5-6% від отриманих підприємством коштів.

3. Прописати всі нюанси пов’язані з прийняттям таких законів ( при перерахуванні з рахунку юридичної особи на рахунок фізичної особи додатково – податок на прибуток; обмеження у використанні готівкових коштів тощо.)

4. Внести зміни у закон про Державні закупівлі, інакше частина коштів, направлена у вигляді податків буде знову вкрадена (які необхідні зміни – читай нижче).

Як побороти відкати?

Як побороти тендерну мафію? Тільки створити умови, за яких невигідно

повертати замовникам «відкати». Що для цього необхідно? Лише два важливих кроки:

1. Найважче - це примусити нову владу запровадити такі зміни в законодавстві (я не даремно вдруге ставлю цей пункт на перше місце);

2. В кожному тендері 80% суми «відкату» закладається у вартість матеріалів та обладнання, що закуповуються, тому необхідно зробити наступні кроки:

А) Створити відкритий реєстр товарів що виробляються в Україні, куди всі виробники та продавці можуть вносити свої пропозиції щодо вартості їх товарів, при цьому завдяки конкуренції, вартість товарів стане на порядок нижча. Заборонити виставляти в тендерах вартість товарів вищу ніж найкраща пропозиція в реєстрі.

Б) На товари, які завозяться на митну територію України, дозволити виставляти в тендерах вартість не вищу, ніж заявлена в митній декларації з урахуванням всіх податків та зборів. Що це означає? А те, що імпортери, не зможуть продати Держпідприємству товар, із заниженою митною вартістю, що збільшить дохід Держави з митниці, і не потрібно буде давати хабарів. Зробити відкритий реєстр декларованих на митниці товарів, разом з ціною.

В зв’язку з вищевикладеним, з’явиться здорова конкуренція і у замовників на місцях не буде можливостей вимагати з виконавців робіт чи постачальників товарів «відкату», через те, що буде дуже важко закласти його у вартість виконання робіт, послуг чи постачання матеріалів.

Я не знаю, якою буде моя Україна через 2, 5 чи 10 років, але сьогодні мені здається, що в нас з’явився шанс змінити її на краще, тож давайте зробимо для цього все можливе.

***

Від редакції: зміни потрібно почати робити прямо зараз, і встигнути закінчити їх впровадження в перших півроку нової влади - як показує досвід, після цього їх втілити практично нереально. Вже є сигнали, що нова влада просто спробує перебрати на себе корупційні механізми, що були запроваджені старою.

Щодо тендерів - необхідно проводити прозоро всі тендери, де є хоча б копійка державних грошей - без виключень. При цьому, процедура повинна бути простою, і потрібно уважно слідкувати, щоб не було створено нової корупційної "тендерної палати".

Відкриті реєстри, відкрити дані з митниці та відкриті місцеві бюджети - також мають бути обов'язковими і закріпленими у законодавстві.

Держказначейство повинно оприлюднювати всі рухи коштів раз на добу. Лише радикальна прозорість і набута нами за три місяці активність знизу для контролю за владою, та самоорганізація, зможуть змінити нашу країну.

економіка податки дискусія

Знак гривні
Знак гривні