В

Візуалізація: найбільші прогульники засідань Верховної Ради. Хто з них балотується знову?

Незалежно від партійної приналежності, не можна обирати людей, що відмовляються робити свою роботу.

У червні ми зробили візуалізацію, що стала підсумком року спостережень за депутатами ВР. Нагадаємо, у травні 2011 року, під тиском громадськості, спікер Ради Володимир Литвин дав розпорядження оприлюднювати дані з журналу ручної реєстрації депутатів у ВР, що дозволило відслідковувати, чи справді депутат був присутній на засіданні.

До цього публічними були лише дані щодо електронної реєстрації обранців за допомогою карток для голосування. Тому "бригадири", маючи у розпорядженні картки зі своєї фракції, кожен ранок та вечір засідань, пачками реєстрували відсутніх депутатів. А потім, голосували замість них, чужими картками, з порушенням Конституції.

Сьогодні ми оновили візуалізацію, для того щоб було більш зручно шукати головних порушників трудової дисципліни у залі ВР. Додатково, відтепер є можливість подивитися, хто з найбільших прогульників збирається у наступну Раду, і зрештою прийняти рішення не голосувати за такого кандидата.

На візуалізації одразу видно, що левову частку прогулів забезпечують представники Партії Регіонів (трохи менше, ніж половина усіх пропусків).

Частина депутатів, що найбільше ігнорували роботу в залі, на ці вибори не йде: Ткаченко, Ремез, Арутюнов, Ахметов, Лєщінський та низка інших депутатів, що пропустили практично всі засідання цієї Ради, відсутні на мажоритарних округах та в списках партій. (Цікаво, що з 450 депутатів більше ніж 300 знову намагаються потрапити в парламент нового скликання)

Трохи про технічні можливості візуалізації:

- Кожен депутат ВР показаний у вигляді кола. Чим більше прогулів - тим більше розмір.

- Якщо кількість прогулів істотно більше половини засідань, ім'я депутата можна прочитати одразу (тобто, всі найбільші прогульники підписані)

- В момент наведення на коло, можна дізнатися додаткову інформацію про відвідуваність депутата, а також про те, чи йде він у наступну ВР (лінк відведе вас на детальну характеристику всіх депутатів з відповідного мажоритарного округу, на проекті http://rada2012.texty.org.ua).

- Можна знайти депутата за прізвищем, у полі пошуку що розташоване у правому верхньому кутку.

- Якщо вам не подобається конфігурація, ви можете потягнути за будь-яке коло (або натиснути мишкою), і кульки змінять своє розташування.

- Кульки притягуються до центрів гравітації (найбільші прогульники у кожній фракції), та відштовхуються, якщо вони з різних партій.

У випадку, якщо ви знайшли неточність у даних щодо балотування депутатів на виборах, прохання повідомити в коментарях (інформація з ЦВК весь час міняється)

Друзі, велике прохання! Якщо вам сподобалась візуалізація, або ви вважаєте її корисною для прийняття рішення на виборах, будь ласка, допоможіть поширити її в соцмережах! (На сторінці з візуалізацією, праворуч наверху є відповідні лінки )

депутати Рада піаністи вибори-12 datavis

Знак гривні
Знак гривні