Р

Рейтинг брехні. До моніторингу правдивості новин телеканалів додано кількість глядачів

На оновленій візуалізації моніторингу телеефіру, який проводила Телекритика видно кількість глядачів, що дивилися новин из перекрученою, неповною, або іншим чином цензурованою інформацією.

З березня по травень «Подробиці» «Інтера» втратили четвертину аудиторії. Брехливість їхніх новин зростала, але не наскільки стрімко.

Стрімке зростання порушення журналістських стандартів на «Першому національному» фактично ніяк не вплинули на аудиторію, очевидно глядачі цього каналу ніколи і не сподівалися на об’єктивність новин.

Цікава ситуацію з СТБ. Якщо взяти показник моніторингу «гарно про владу», то він різко зростає протягом травня-червня. В цей час аудиторія «Вікон» починає зменшуватися. Варто також зазначит, що зменшення аудиторії співпадає у часі з чутками про відставку редактора «Вікон» Олексія Мустафіна

Те, як змінювався контент новин восьми найбільших українських каналів дивіться на інтерактивному графіку нижче.

Оберіть у списку праворуч тип моніторингу. На графіках наведена кількість проблемних сюжетів для кожного з телеканалів, за новинними програмами яких відбувалося спостереження.

* Дані щодо кількості глядачів новин надано GfK-Україна. Використано показник Rat#. Враховані тільки ті глядачі, які продивилися новини повністю.

Детальна інформація по кожному телеканалу знаходиться тут А на скрін-шоті нижче візуалізація моніторигу новин "Інтера"

"Інтер" один з лідерів спотворення інформації

***

Матеріал підготований за підтримки Фонду "Відродження"

телебачення медіа datavis інфографіка

Знак гривні
Знак гривні