Я

Якби Лозинський був регіоналом, то давно би очолив яке-небудь міністерство

Після того, як Янукович повернув до Конституційного суду Сюзанну Станік, стало остаточно ясно: регіонали користуються наступним принципом - чим більш одіозна фігура, тим більш жирну посаду їй дають регіонали.

Рейтинг уродів високопосадовців уклав: Антон ЗІКОРА

Ім'я пані Сюзанни стало гучним у квітні 2007. Тоді Станік, будучи суддею КС, засумнівалася в правочинності президентського рішення про розпуск Ради 5-го скликання.

Разом із тим співробітники СБУ зайнялися вивченням фактів її корупційних дій. Зокрема, заговорили про майно ціною в дванадцять мільйонів доларів.

СБУ «злила» інформацію про те, що їй була подарована нерухомість за адресою: Київ, Нестеровський провулок, 6, квартири № № 27-28. Вартість кожної квартири - мільйон доларів.

Давайте визнаємо: справа була явно замовною, однак щось серйозно спростувати було важко. Журналістам вдалося дізнатися, що в 27-ий і 28-ий квартирах на Нестеровському дійсно прописана мати Станік. Проте поганий імідж не перешкодив Януковичу відновити її на посаді.

Історія зі Станік чимось нагадує те, що сталося з її колегою Сергієм Ківаловим.

Здавалося б, після недолугих фальсифікацій під час виборів-2004 «Підрахую» вже нічого не світило. Але вже в 2006 він уже стає депутатом від Партії регіонів - і досі перебуває у кадровому резерві ПР для якої-небудь високої посади. Напевно, голови ЦВК :)

Країні потрібен український Жириновський?

Головою Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва нова влада призначила Михайла Бродського - теж вельми одіозного персонажа.

Сьогодні вже мало хто згадає справу його банку «Денді» і те, що більше 20 тисяч чоловік втратили в ньому вкладів на суму в $4 млн. Занадто вже давно, більше десяти років, це було.

Але всім відомий неврівноважений норов Михайла Юрійовича, за який його навіть називають українським Жириновським.

Свого часу Бродський перекочував у Народний Рух, потім до СДПУ(о), пізніше до Юлії Тимошенко, але потім пішов і від неї. Всі розриви Михайла Юрійовича дуже болючі, вони супроводжуються звинуваченнями і киданням у противників екскрементами.

Що ж, подивимося, чим закінчиться його роман з Партією регіонів.

Однак на посаду українського Жириновського може також претендувати Нестор Шуфрич, відомий своєю здатністю розпускати кулаки. Напевно, головним його подвигом стала бійка біля ЦВК під час кампанії-2004 з помаранчевими, за яку він був нагороджений посадою міністра з надзвичайних ситуацій.

Зовсім недавно Нестор Іванович розбив губу Сергію Льовочкіну, нинішньому главі Адміністрації Президента України . Партія оцінила його зусилля: Шуфрич знову міністр.

Ігор Бакай і товариші

...І просто менти

А ось Василь Варцаба протягом 2003-2004 років керував міліцією на Закарпатті, після чого проти нього порушили кримінальну справу.

Його звинуватили в причетності до фальсифікації результатів виборів міського голови в Мукачеві. А також в організації масових заворушень у 2005 році, у жорстокому побитті сторожа Мукачівської міськради.

Чотири роки «жертва помаранчевого режиму» переховувався в Росії, був оголошений у розшук Інтерполом. Тепер він очолює міліцію Івано-Франківської області, яка його так активно розшукувала.

А міліцію Закарпаття очолив полковник Віктор Русин, який до 2004-го працював заступником Варцаби. Проти нього порушили кримінальну справу за діяльність у складі злочинної групи, викраденні та знищенні виборчої документації.

У 2005 році Русина заарештували і півроку тримали в слідчому ізоляторі. Справа розслідували п'ять років. Після приходу до влади Януковича Мукачівський суд виправдав його.

У той же час генерал-майора Олега Сала зробили начальником міліції Рівненської області. Не дивно, адже проти нього було порушено цілих дві кримінальні справи.

Звинувачення ті ж самі: порушення виборчого права, зловживання владою та службовим становищем. Сало теж був оголошений в міжнародний розшук.

Начальником Головного управління МВС у Вінницькій області призначений Валерій Нонік, який до 2005 року працював начальником УМВС Кіровоградської області.

Він теж проходив по кримінальній справі. Нонік відзначився під час президентських виборів-2004, побивши одного опозиційного політика.

А от Олександр Калінін офіційно не порушував виборче законодавство. Зате притягувався прокуратурою Херсонської області до кримінальної відповідальності за контрабанду автомобілів та інші правопорушення. У нагороду одержав МВС області.

Валерій Дерновий теж відзначився під час виборів у Мукачеві. У квітні 2005 року він був затриманий Головним слідчим управлінням Генпрокуратури під час слідства у кримінальній справі за фактами правопорушень. Сьогодні він головний міліціонер Черкаської області.

Микола Харабара також був фігурантом кримінальної справи, порушеної у 2005 році. Кілька місяців перебував у СІЗО за підозрою в організації провокацій під час президентських виборів 2004 року проти представників опозиції і у зриві роботи виборчих дільниць у Чернівцях та області.

Вже в березні 2006 року він був обраний депутатом Чернівецької обласної ради за списком Партії регіонів. Сьогодні очолює Чернівецьку обласну міліцію.

У світлі вищесказаного залишається тільки гадати, які посади в подальшому займуть такі персонажі, як Бакай, Сацюк, Білоконь. Судячи з того, що вони наробили, Партія регіонів їх не скривдить.

Складається навіть відчуття, що якщо б Лозинський був регіоналом, то після своїх «подвигів» він вже давно очолив б яке-небудь міністерство.

Правда, поки писався матеріал, стало відомо, що Президент відсторонив від посади Станік. Аналітична група ZaUA.org вважає: Янукович припускає, що посада судді КС, враховуючи її одіозність, для Cтанік є дуже малою.

янукович кадри мезозой

Знак гривні
Знак гривні