М

Ми оновили наш проект про псевдосоціологів. Чекайте на нові дані про 20 сумнівних служб та понад 60 піарників

Ми запустили наш проект про псевдосоціологів та прихованих піарників три роки тому. Тоді ми зібрали дані про 80 сумнівних служб і ще приблизно стільки ж персоналій, що озвучували дивні рейтинги або відкрито піарили певних кандидатів.

Як і варто було очікувати, поточна президентська кампанія не обійшлася без нових «Рогів та копит».

Тож ми оновили нашу базу і знову засіли за Google, перелопатили партійні газети та сайти партій, і вже майже закінчили упорядковувати дані про організації, що з'явилися відтоді, як ми вперше опублікували цей проект. Таких ми знайшли майже 20.

Паралельно ми збираємо й ретельно структуруємо інформацію про тих, хто оприлюднював сумнівні дані або явно чи приховано піарив певних кандидатів (іноді одного, а часто й кількох). Ми виявили понад 60 нових прихованих пропагандистів (якщо не враховувати оновлень щодо тих, що вже є в базі).

Клікайте на зображення, щоб перейти на сторінку проекту

Більше половини із цих «політологів», «політичних експертів» та «блогерів» піарять Віктора Медведчука та Вадима Рабіновича. Десятки так званих «експертів» практично не вилазять з ефірів підконтрольних згаданим вище політикам телеканалів «112» та «NewsOne».

Сьогодні ми публікуємо лише частину даних. Для цього ми відібрали першу порцію — 7 організацій та 10 персоналій. Навпроти нових персоналій та фірм стоїть позначка «New».

Оприлюднити основний масив зібраної інформації ми плануємо в перші тижні березня.

Читайте також:

Твіттер-боти Медведчука та інших

Майже вся інтернет-джинса у липні - проросійська (ІНФОГРАФІКА)

Які ЗМІ постійно публікують новини про Медведчука (ІНФОГРАФІКА)

опитування рейтинг псевдосоціологи соціологія вибори

Знак гривні
Знак гривні