Х

Хто з депутатів партій Майдану не проголосував за 35% квоти українських пісень на радіо (+ІНФОГРАФІКА)

П'ята колона відчайдушно блокує ініціативи з обмеження російської експансії, підтримки національної культури і захисту інформаційної безпеки. Про це пише Тарас Шамайда.

Свіжий приклад - включення проекту №3822 до порядку денного сесії. Це проект про обов'язкову 35% квоту на українські пісні на радіо. За проголосував 231 депутат (за що їм велика подяка). Але показово, хто НЕ підтримав це рішення. Це далеко не тільки Опоблок - подивіться уважно результати голосування за лінком.

Особливо варто відзначити кількох членів профільного комітету зі свободи слова та інформації, які лише вчора одностайно підтримали прийняття проекту 3822 за основу, а сьогодні не проголосували навіть за його включення до порядку денного. Це Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк із "Батьківщини" та Юрій Павленко з Опоблоку. Був відсутнім і член комітету Богдан Онуфрик з БПП. Демонстративно утримався депутат від БПП Владислав Севрюков, який активно цікавився проектом і також декларував його підтримку в першому читанні.

Можна вдягнути вишиванки і розповідати про любов до народу. Але поіменні голосування чітко показують, хто є хто. Нас чекає серйозна боротьба за законопроект 3822, як і за інші проекти з деокупації інформаційного простору.

українські пісні радіо квоти Інформаційний простір інфографіка

Знак гривні
Знак гривні