Т

ТОП-10 текстів. Найпопулярніші статті 2012 року

Підбиваючи підсумки минулого року, котрий, зазначимо, видався для проекту вдалим, ми вирішили подивитися, які статті наших авторів були найпопулярнішими. Тобто, скласти такий собі рейтинг.

Укладала рейтинг Ярослава Мовчун

Рейтинг укладався за дуже простим принципом – враховувалась кількість переглядів тексту, що побачив світ 2012 року. Прикметно, що у ТОП-10 потрапили як «важкуваті» ґрунтовні аналітичні матеріали, так і відвертий «стьоб», як статті на економічну та політичну тематику, так і розвідки культурологічного чи, можна сказати, естетичного спрямування. До речі, вони лишаються актуальними і в цьому році.

1 місце.

Понад 26000 переглядів.

Чорна економічна діра

Під час розробки онлайн-інструменту для роботи з базою даних тендерів наші автори з’ясували, звідки на дорогах нашої нещасної країни, що ніяк не оговтається від наслідків економічної кризи, така сила силенна автівок представницького класу. Феномен пояснюється просто: держзакупівлі перевищують 40% внутрішнього валового продукту України.

2 місце

Понад 21000 переглядів.

Другу сходинку посіли відразу три матеріали

33 смертних гріхи Табачника

«Тексти» звели в інфографіку повний перелік дій міністра, які руйнують освіту.

Епоха раннього бикоко

Наш автор зазирнув у помешкання заможних і впливових українців, «еліти», умовно кажучи, і угледів там рагулізм, увіковічений у золоті і мармурі.

Державна жінка

Модниці вітчизняних держустанов. Смішно до сліз.

3 місце

Майже 20000 переглядів

Без слів

Історія про те, як український тлумачний словник украли, продали і заборонили вільно використовувати

4 місце

Понад 17700 переглядів.

Новий Кримінально-процесуальний кодекс: права захисту зменшено, кількість кримінальних справ зросте у сім разів

Колишній заступник генпрокурора, адвокат Олексій Баганець проаналізував ще тоді не чинний новий КПК. Цитую: «Новий КПК фактично ліквідує інститут дослідчої перевірки, доводячи процес порушення кримінальної справи до автоматизму: є заява про злочин – одразу ж є кримінальна справа. Якщо залишити новий КПК без змін у вирішенні даного питання, то кількість кримінальних справ тільки в органах внутрішніх справ збільшиться майже у 7 разів. Про які тоді терміни розслідування можна говорити, про яку якість?»

5 місце

Понад 17000 переглядів

Як збудувати місто, в якому варто жити. Лекція Енріке Пеньялоси

Енріке Пеньялоса - колумбійський політик, громадський діяч, прихильник руху Новий Урбанізм. Був мером столиці Колумбії м. Богота з 1998 до 2001 р. (між двома строками Антанаса Мокаса, який був його союзником) На цій посаді Пеньялоса зміг провести радикальні реформи, які в буквальному сенсі слова змінили обличчя міста. Пеньялоса є одним з найкращих у світі фахівців з організації міської інфраструктури. 22 березня він читав лекцію в Києві, а "Тексти" вели конспект.

6 місце

Понад 15000 переглядів

Наступ «регіонів» на суспільство. Інфографіка

З 2010 року, коли Україну очолили «донецькі», заточилася війна. Війна влади проти суспільства. Державний апарат заходився поступово згортати наші права і свободи, видушувати демократію і українську ідентичність. На цій інфографіці змальовано плин «бойових дій» на усіх фронтах. Наразі ми програємо. Але зберігаємо здатність ефективно контратакувати.

7 місце

Майже 15000 переглядів

За крок до прірви. Прийнятий закон Про референдум узаконить державний переворот

Якщо хтось думає, що це закон про право народу реалізувати свою волю через пряме голосування, він глибоко помиляється. Насправді це механізм тотальної маніпуляції. Кожен, хто прочитав законопроект, розуміє, що в ньому немає й натяку на досвід Швейцарії чи інші приклади прямої демократії, до яких апелюють регіонали.

8 місце

Майже 14000 переглядів

Цю сходинку рейтингу посіли два матеріали.

Чому україномовні українці переходять на російську?

Наш автор зробив спробу проаналізувати, чому українці у своїй державі так часто переходять з рідної мови на російську, догоджаючи носіям «вєлікого і могучого».

20 років Незалежності: Лєнін все ніяк не Goodbye!

Найпопулярніша назва для вулиць, на яких знаходяться місцеві органи влади, це вулиця Леніна. І «Тексти» показали це в інфографіці.

9 місце

Понад 12300 переглядів

"Тревожно спиТЬся ветеранам". З Дев'ятим травня росіян вітають есесівці, танки "Тигр" та американські морпіхи

Святкування дня перемоги в Росії давно вже перетворилося зі свята пам'яті та шани до ветеранів на державну пропагандистську акцію. З кожним роком - більше пафосу, більше великодержавної помпезності, більше рекламної продукції "про війну" - від "георгіївських стрічок" до плакатів у кольорах цих стрічок на кожному стовпі. І все більше диких ляпів, які показово свідчать: всі ці пишноти насправді є порожньою декорацією.

10 місце

Майже 12000 переглядів

Пільговий абзац

«Тексти» знайшли в законодавстві понад 130 пільг і це ще не все. Інтерактивна графіка.

Сподіваємось, рейтинг за підсумками 2013 року буде ще довшим і цікавішим.

редакційне рейтинг підсумки

Знак гривні
Знак гривні