Б

Бердянська ідилія. Міський бюджет може збирати більше грошей з торгівлі алкоголем

Влітку на набережній Бердянська працюють десятки кіосків, у яких продають свіже пиво. Проте жоден із них ліцензію не оформляє. А навіщо? У місті магазини та кафе торгують без ліцензій усе літо, а з настанням холодів закриваються.

Про це пише журналістка ТЕКСТІВ Любов Величко у новому репортажі Бердянська ідилія. Міський бюджет може збирати більше грошей з торгівлі алкоголем.

Досліджуючи незаконну торгівлю алкоголем, ми відвідували міста, де кількість виданих ліцензій на кожні 10 тисяч жителів була нижчою, ніж по Україні. У Бердянську ж, навпаки, кількість ліцензій — одна з найбільших, тож ми вирішили з’ясувати, як справи тут.

У порівнянні з містами, які ми вивчали раніше, а це Болехів, Черкаси, Горішні Плавні та Новомосковськ, інфраструктура Бердянська найбільш розвинена: тут відбувається багато культурних подій, є також чимало секцій та гуртків для дітей.

Але велика кількість "точок" у сезон не купує ліцензії, а отже міський бюджет може зібрати ще більше коштів, аби зробити місто ще комфортнішим.

Детальніше читайте у репортажі Бердянська ідилія. Міський бюджет може збирати більше грошей з торгівлі алкоголем.

ДФС ліцензії алкоголь податки

Знак гривні
Знак гривні