Н

Новомосковськ: кількість барів зашкалює, щодня виробляють тисячі літрів сурогату

ТЕКСТИ продовжують досліджувати ситуацію із продажем алкоголю в українськіх містечках. Цього разу журналістка Любов Величко відправилась на Дніпропетровщину до Новомосковська.

У Новомосковську, за офіційними даними, налічується 147 ліцензій на роздрібний продаж алкоголю. Це майже 20 ліцензій на 10 тисяч населення і це нижче, ніж середній показник по Україні майже на 8 процентних пунктів.

Але, схоже, Державна фіскальна служба нас знову обдурила зі статистикою. У місті повно торгових алкоточок — і всі з ліцензіями.

У центрі Новомосковська впадає в око величезна кількість продуктових магазинів та кафе. На вулиці Гетьманській (колишня Радянська) алкоголь продають у кожному восьмому будинку. На вулиці Паланочній (колишній Комсомольській) — у кожному шостому. Навіть у звичайній столовій є широкий асортимент — від пива до горілки.

Вигідним алкогольний бізнес у Новомосковську є неспроста. В Управлінні захисту економіки Національної поліції констатують, що Дніпропетровська область на першому місці в Україні за обсягами виробництва фальсифікованого алкоголю.

Детальніше читайте в репортажі Новомосковськ: кількість барів зашкалює, у поліції говорять про виробництво тисяч літрів сурогату щодня.

Читайте також репортажі з Києва, Болехова, Черкас та Горішніх Плавнів.

ДФС ліцензії алкоголь новомосковськ

Знак гривні
Знак гривні