У

Украдений Дніпро: Як киян позбавили доступу до річки (ІНТЕРАКТИВНА ІНФОГРАФІКА)

У межах Києва лише 15% берегів Дніпра облаштовані так, що містяни можуть гуляти вздовж або купатися в річці. Все інше — чагарники, паркани, дороги, промзони. Це попри те, що обмежувати доступ до водних об’єктів заборонено законом.

Дослідження "ТЕКСТІВ" встановило, що 30% берегу Дніпра у Києві повністю закрито для містян. Це промзони, порти та причали, яхт-клуби, ресторани та обнесені парканом території. Ще 55% берегу це так звані псевдонабережні - тротуари без зелених насаджень, доступні для прогулянок, але відрізані від міста автошляхами, або ж захаращені чагарниками території.

Детальніше про результати дослідження читайте у великому інтерактивному проекті "Текстів""Вкрадений Дніпро: Як киян позбавили доступу до ріки"

Напередодні місцевих виборів редакція "ТЕКСТІВ" радить політичним партіям менше опікуватись питаннями національної безпеки, комунальних тарифів та інших глобальних питань, на які депутати місцевих рад все одно не матимуть впливу, а звернути увагу на проблеми міста. Хоча б такі, як доступність річки для містян.

Дивіться також краєвиди Дніпра на фотографіях початку 20 сторіччя

береги інтерактив урбаністика інфографіка дніпро київ

Знак гривні
Знак гривні