К

Карта і супутникові знімки пожеж у Чорнобильській зоні

У Чорнобильській зоні продовжується ліквідація лісової пожежі, що виникла 8 серпня. Це вже друга масштабна пожежа у Зоні відчуження цього року. За допомогою супутникових знімків і даних NASA "Тексти" відстежили зони поширення вогню у Зоні у квітні та серпні.


Повідомлення про першу велику пожежу в Чорнобильській зоні з’явились 28 квітня. Втім, дані NASA свідчать, що вогонь у Зоні спалахнув ще 25 квітня. Ліквідація визнаної найбільшою з 1992 року пожежі тривала до 3 травня, від вогню постраждало близько 320 гектарів лісу. Супутникові знімки від 29 квітня дозволяють ідентифікувати охоплену вогнем територію.

Пунктиром окреслені кордони Зони відчуження. Точки на карті показують ідентифіковані програмою NASA Fire Information for Resource Management System осередки активного вогню. Колір точки означає інтенсивність пожежі - від слабкого вогню (білі точки) до сильного (червоні точки).



Пожежа, що розпочалася 8 серпня, не така масштабна, як попередня. За повідомленнями Державної служби надзвичайних ситуацій, вона охоплює територію площею близько 32 гектарів. Осередки вогню знаходяться біля західного кордону Зони відчуження.


карта чорнобиль пожежа супутник інфографіка

Знак гривні
Знак гривні