Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Надійна альтернатива РЕБ. Дробовики ефективно знищують ворожі FPV-дрони: досвід, який варто поширити

Часто засоби РЕБ не можуть посадити ворожі FPV і тоді на допомогу приходить стара перевірена стрілецька зброя — дробовики 12 калібру. Як до цього прийшли, як працюють антидронові рушниці і як воно — збивати дрони з дробовиків у бойових умовах — розповів в інтервю Армія Inform інструктор окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Texty.org.ua переказують основне.
Фрагменти

Мобілізаційний закон жодним чином не сприятиме ані мобілізації, ані перемозі (ПОГЛЯД)

Урядовий закон про мобілізацію, ухвалений парламентом 11 квітня, є відверто слабким документом. Таку думку в колонці УП висловила керівниця напряму національної аналітики Центру спільних дій Оксана Заболотна. Texty.org.ua публікують ключові висновки експертки.
Фрагменти

Як українська журналістика задає тренди в світі

Редакція Texty.org.ua взяла участь у конференції SKUP — найбільшій події року для журналістів-розслідувачів у Норвегії. Керівниця напряму журналістики даних Євгенія Дроздова за підсумками події розповідає, куди рухаються світові медіа і як українська журналістика задає тренди.
Фрагменти

Має зайняти нішу "Ланцета". Зеленському представили новий український дрон (ФОТО)

У День працівника оборонно-промислового комплексу президенту Володимиру Зеленському представили нову модель баражувального боєприпасу, що зможе уражати об’єкти на оперативно-тактичній глибині у 100+ кілометрів.
Фрагменти

Повінь у Росії підійшла до Кургана, вода зруйнувала кілька мостів (ФОТО, ВІДЕО)

У Росії тривають масштабні паводки: вони почалися в Орську, захопили Оренбург і вже дійшли до Кемеровської, Томської та Курганської областей. У місті Томськ розмило насипну дамбу, у Курганській області змило два мости. Рівень води продовжує зростати, під загрозою затоплення опинилися ще кілька регіонів РФ.
Фрагменти

Небезпечні "сущности" з російським слідом. Розслідування виявило мережу тг-каналів, які заробляють на булінгу українських дітей

В українському сегменті Telegram процвітає ціла мережа телеграм-каналів, які заробляють на дитячому і підлітковому булінгу.
Фрагменти

Голова Харківського антикорупційного центру і нацгвардієць Булах виявив систему стеження за своєю квартирою

Голова правління громадської організації “Харківський антикорупційний центр” (ХАЦ) і військовослужбовець Національної гвардії Дмитро Булах виявив систему відеоспостереження за своєю квартирою.
Фрагменти

На Хмельницькій АЕС стартував проєкт з будівництва енергоблоків №5 і 6 за американською технологією (ФОТО)

"Енергоатом" розпочав проєкт зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за американською технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС.
Фрагменти

Чому вилученням пункту про демобілізацію держава фактично вбила мобілізаційний потенціал (ПОГЛЯД)

Акторка і волонтерка Анастасія Пустовіт вважає, що викреслення пункту про демобілізацію у нещодавно ухваленому законопроєкті №10449 про посилення мобілізації, зводить нанівець усі мобілізаційні зусилля. Texty.org.ua публікують тред авторки у вигляді впорядкованої прямої мови.
Фрагменти

Росія довго та ретельно планувала атаку на енергетику України, збираючи ракети і розвіддані — CNN

Останніми тижнями Росія завдавала ударів по українській енергосистемі з такою інтенсивністю і в такий спосіб, якого не бачили за більш ніж два роки війни. Врахувавши помилки попередніх кампаній зі знищення української енергетики, росіяни довго розробляли нову тактику.

Підтримайте нас