Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

У Росії зростає міжетнічна ворожнеча після теракту в Підмосков'ї, — NYT

Після нападу на концертний зал "Крокус Сіті Холл" у Росії посилилася антимігрантська риторика. Вона загрожує перерости у міжетнічну ворожнечу всередині РФ.
Фрагменти

Росія фальсифікує навіть внутрішні документи щодо експорту українського зерна

На початку 2024 року ми планували випустити черговий матеріал про українське зерно. За кілька місяців до цього нам до рук потрапило понад 18 тис. документів, які стосуються перевезення зерна до зернового термінала “Авліта”, що в порту Севастополя. Ми розпізнали, обробили та проаналізували ці документи. Однак у результаті виявили тільки загальновідомий факт: Росія бреше. 
Фрагменти

Китайські "гольф-кари" стали для окупантів трунами на колесах — Bild

Німецький Bild пише, що росіяни були впевнені: ЗСУ не дістануть їх на китайських мотовсюдиходах, які в Україні вже охрестили "гольф-карами". Однак окупанти фатально прорахувалися. Багі, не захищені бронею, перетворились на легкі цілі для українських дронів.
Фрагменти

Стародавній Успенський собор у Каневі повернули у державну власність

Суд зобов’язав Київську митрополію УПЦ (МП) повернути в державну власність об’єкт культурної спадщини національного значення – Успенський (Юр'ївський) собор ХІІ століття.
Фрагменти

В Угорщині на протест вийшли тисячі людей з вимогою відставки уряду Орбана через корупційний скандал (ФОТО)

У Будапешті ввечері 26 березня зібрались кілька тисяч людей, вимагаючи відставки головного прокурора і прем'єр-міністра країни Віктора Орбана після оприлюднення аудіо зі свідченнями корупції в уряді.
Фрагменти

Британські військові не змогли б воювати проти Росії довше двох місяців, — генерал Маговен

Заступник начальника штабу оборони Великої Британії генерал-лейтенант Роб Маговен визнав, що британські військові не змогли б воювати проти Росії понад два місяці.
Фрагменти

Україна аврально будує оборону, а ЗСУ бракує снарядів і людей тоді, коли росіяни можуть посилити наступ — The Economist

Українські Сили оборони відчувають нестачу боєприпасів і живої сили на передовій. Водночас ЗС РФ не знижують тиску та можуть навіть посилити наступ. Про це йдеться у статті The Economist.
Фрагменти

Наслідки масованої атаки РФ по енергетиці: влітку може виникнути дефіцит електроенергії, — Yasno

Через російську ракетну та дронову атаку 22 березня в Україні цього літа може виникнути дефіцит електроенергії, оскільки пошкоджень зазнали велика кількість об’єктів генерації.
Фрагменти

Макрон-яструб шукає країни-однодумці для протидії РФ. Що це означає для Британії, – Едвард Лукас

Після багатьох років наївності, новоявлене завзяття французького президента у протистоянні з Путіним можна тільки вітати, пише британський журналіст і публіцист Едвард Лукас у виданні The Times.

Підтримайте нас