Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Британський аналітик спрогнозував, коли та за якої умови покращиться ситуація на фронті

Україні треба протриматися пів року у протистоянні з Росією, щоб переломити ситуацію на полі бою, яка поки складається «на користь окупантів». Це станеться за умови, якщо союзники, зокрема США, постачатимуть зброю для ЗСУ.
Фрагменти

Експорт Китаю до Росії впав уперше за майже два роки, — Bloomberg

Китайський експорт до Росії впав у березні, що стало першим падінням у річному обчисленні з середини 2022 року, на тлі зростаючих погроз США застосувати санкції проти Пекіна, якщо товари сприятимуть російській агресії в Україні.
Фрагменти

Україна запускає серійне виробництво аналога DJI Mavic. Що відомо про "Шмавік"

Україні вдалося створити «Шмавік» – власний аналог популярного китайського цивільного квадрокоптера DJI Mavic, яким масово користуються українські військові.
Фрагменти

Це не панацея. Розвінчання хибних уявлень про застосування FPV-дронів на фронті

Український морпіх-аеророзвідник Kriegsforscher написав тред про FPV-безпілотники, в якому пояснює, чому їх не слід розглядати як панацею. Військовий одразу зауважує, що "обома руками" виступає за активне застосування FPV-дронів на фронті, але водночас застерігає від ілюзорного сприйняття їхніх можливостей. Texty.org.ua публікують переклад треду.
Фрагменти

Понад 140 медійників вимагають замінити Гуменюк на посаді комунікаційниці ОК "Південь" (ЗАЯВА)

Понад 140 представників українських ЗМІ звернулися до вищого військового керівництва країни з вимогою замінити керівницю об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталію Гуменюк.
Фрагменти

Як агенти Кремля купують політиків Європи та США

На Заході посилюють викриття роботи російських агентів, але якщо в Бельгії спецслужби фактично оголосили війну агентам Кремля в Європарламенті, то в США поки далі викриття і нарікань в ЗМІ справа не зрушила.
Фрагменти

Бджоли, як і люди, можуть зберігати культурні традиції, — дослідження

Бджоли здатні будувати стільники відповідно до різних архітектурних традицій, які потім передаються з покоління в покоління.
Фрагменти

Данія надає Україні новий пакет військової допомоги: на що він спрямований

Данія виділяє Україні черговий пакет військової допомоги Україні на суму майже 295 млн євро.
Фрагменти

Данія побудує в Україні містечка для дітей з екобудинками сімейного типу

Данія побудує в Україні містечка для психологічного відновлення дітей, які позбавлені батьківського піклування, повідомляє Міністерство економіки.

Підтримайте нас