Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Мобілізаційний закон жодним чином не сприятиме ані мобілізації, ані перемозі (ПОГЛЯД)

Урядовий закон про мобілізацію, ухвалений парламентом 11 квітня, є відверто слабким документом. Таку думку в колонці УП висловила керівниця напряму національної аналітики Центру спільних дій Оксана Заболотна. Texty.org.ua публікують ключові висновки експертки.
Фрагменти

Як українська журналістика задає тренди в світі

Редакція Texty.org.ua взяла участь у конференції SKUP — найбільшій події року для журналістів-розслідувачів у Норвегії. Керівниця напряму журналістики даних Євгенія Дроздова за підсумками події розповідає, куди рухаються світові медіа і як українська журналістика задає тренди.
Фрагменти

Має зайняти нішу "Ланцета". Зеленському представили новий український дрон (ФОТО)

У День працівника оборонно-промислового комплексу президенту Володимиру Зеленському представили нову модель баражувального боєприпасу, що зможе уражати об’єкти на оперативно-тактичній глибині у 100+ кілометрів.
Фрагменти

Повінь у Росії підійшла до Кургана, вода зруйнувала кілька мостів (ФОТО, ВІДЕО)

У Росії тривають масштабні паводки: вони почалися в Орську, захопили Оренбург і вже дійшли до Кемеровської, Томської та Курганської областей. У місті Томськ розмило насипну дамбу, у Курганській області змило два мости. Рівень води продовжує зростати, під загрозою затоплення опинилися ще кілька регіонів РФ.
Фрагменти

Небезпечні "сущности" з російським слідом. Розслідування виявило мережу тг-каналів, які заробляють на булінгу українських дітей

В українському сегменті Telegram процвітає ціла мережа телеграм-каналів, які заробляють на дитячому і підлітковому булінгу.
Фрагменти

Голова Харківського антикорупційного центру і нацгвардієць Булах виявив систему стеження за своєю квартирою

Голова правління громадської організації “Харківський антикорупційний центр” (ХАЦ) і військовослужбовець Національної гвардії Дмитро Булах виявив систему відеоспостереження за своєю квартирою.
Фрагменти

На Хмельницькій АЕС стартував проєкт з будівництва енергоблоків №5 і 6 за американською технологією (ФОТО)

"Енергоатом" розпочав проєкт зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за американською технологією АР1000 Westinghouse на Хмельницькій АЕС.
Фрагменти

Чому вилученням пункту про демобілізацію держава фактично вбила мобілізаційний потенціал (ПОГЛЯД)

Акторка і волонтерка Анастасія Пустовіт вважає, що викреслення пункту про демобілізацію у нещодавно ухваленому законопроєкті №10449 про посилення мобілізації, зводить нанівець усі мобілізаційні зусилля. Texty.org.ua публікують тред авторки у вигляді впорядкованої прямої мови.
Фрагменти

Росія довго та ретельно планувала атаку на енергетику України, збираючи ракети і розвіддані — CNN

Останніми тижнями Росія завдавала ударів по українській енергосистемі з такою інтенсивністю і в такий спосіб, якого не бачили за більш ніж два роки війни. Врахувавши помилки попередніх кампаній зі знищення української енергетики, росіяни довго розробляли нову тактику.

Підтримайте нас